Weekendtip: de sagen en legenden van De Hoge Veluwe

Annemarie Maarhuis

13 February 2019

sagen en legenden

Het evenement Sagen & Legenden, in Nationaal Park De Hoge Veluwe, laat bezoekers op een inspirerende manier kennismaken met de mystieke, Keltische wereld.

Tijdens de voorjaarsvakantie verandert het centrum van het Nationaal Park De Hoge Veluwe in een mystieke, Keltische wereld. Het evenement Sagen & Legenden, van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart, laat bezoekers – van jong tot oud –op een inspirerende manier kennismaken met de mooie verhalen die De Hoge Veluwe rijk is.

Keltisch weekend op 16 en 17 februari

De Sagen & Legenden-weken starten met een Keltisch festival op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari. Bezoekers kunnen tijdens deze dagen op de picknickweide van het park de Keltische geschiedenis en verhalen met rollenspellen, muziek, theater en ambachtelijk eten en drinken (onder andere vlees van het spit of een glaasje mede) beleven. De Keltische Keilers zingen liederen en maken er een gezellige boel van. Dwalend over het festivalterrein zijn er ook doedelzakspelers en drummers die op verschillende plekken hun muziek laten klinken. Daarnaast zijn er workshops, denk hierbij aan demonstraties van een smid (waaraan je zelf ook kunt meedoen) of schild knutselen voor kinderen. Tijdens het festival speelt ‘live action role playing’-vereniging Vortex Adventures een levend rollenspel, waarbij er geroofd en bevrijd wordt. Tijdens het hele weekend zullen verschillende groepen met elkaar strijden.

sagen en legendenKennis overbrengen met verhalen

Tijdens tochten onder leiding van een verteller – te voet of met de huifkar – komen bezoekers langs bijzondere plekken in het park. Bij kampvuren langs de route kun je naar de mystieke sagen en legenden van De Hoge Veluwe luisteren. Theater en muziek maken de ervaring extra bijzonder. De tochten zijn alle weekenden en woensdagen in de voorjaarsvakantie.

Geschikt voor jong en oud

Er zijn wandelingen voor volwassenen, maar ook tochten speciaal voor gezinnen met (kleine) kinderen. Tijdens zo’n gezinswandeling wordt er ongeveer 1,5 uur gewandeld, de lange wandeling en de huifkarroute duren 2 tot 2,5 uur. Wanneer: 16, 17, 20, 23, 24 en 27 februari en 2 en 3 maart, van 11.00-17.00 uur. Waar: In het centrum van het Park, bij de picknickweide en het bezoekerscentrum. Toegang: Het festival is gratis toegankelijk (exclusief entree park), wandelingen: € 4 per volwassene en € 2 per kind. Reserveren voor de wandelingen is verplicht, maximaal 20 personen per tocht. Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda