Buitentip: 24 uur nature retreat

Annemarie Maarhuis

29 July 2021

Een nature retreat is de ultieme manier om tot rust te komen en op te laden. Lijkt je dat wel wat? In september organiseert Iederal 24-uurs nature retreats.

Soms heb je het zo druk – met werk, familie of andere verplichtingen – dat je kunt smachten naar een moment stilte, en tijd voor én met jezelf. Dan is een nature retreat de ultieme manier om tot rust te komen en weer helemaal op te laden. Lijkt je dat wel wat? Geef je dan nu al op voor een 24-uurs nature retreat in september van Iederal.

Terugtrekken in de natuur

Ben jij graag in de natuur? Wil je alle dagelijkse beslommeringen achter je laten? Voelen hoe het is om helemaal offline te zijn? En vind je het niet erg om back to basics (geen douche!) te gaan? Dan is een nature retreat iets voor jou. Iederal organiseert in het weekend van 17 en 18 september twee keer een nature retreat van 24 uur in de Overijsselse natuur. Met een klein groepje deelnemers (maximaal 12 personen) en twee begeleiders ga je 24 uur offline in de buurt van Deventer. Je slaapt in een tent, wandelt in de vroege ochtend, eet en praat samen rond het kampvuur (als je dat wilt). Komt tot rust en laadt jezelf weer helemaal op. Je kunt periodes in stilte doorbrengen in het bos. Je verbinden met de natuur. Er is dus tijd voor jezelf, maar ook tijd om je te verbinden en te vermaken met anderen. Wie weet ontdek je wat je achter wilt laten. En wat je wilt meenemen. En kom je als herboren terug.

Samen 24 uur offline in de natuur

Je neemt zelf een tent, matje en slaapzak mee. Geen tent? Geen probleem, je kunt een tent huren voor € 15 (een driepersoonstent, dus ook geschikt voor een stel). Wc’s en een koudwaterkraan zijn aanwezig, maar er is geen douche. Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Er is geen elektriciteit aanwezig en honden kunnen niet mee. Er zal zo’n vier uur gewandeld worden, dus (waterproof) wandelschoenen zijn handig.

Nature retreat: hoe en wat?

WANNEER 17 september en 18 september, vanaf 10.30-10.30 uur WAT KOST HET € 89 (inclusief eten en overnachting) WAAR Landgoed Oostermaet (omgeving Deventer), Oerdijk 123a, Lettele BEELD LUKASZ SZMIGIEL / UNSPLASH Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda