Bloemengraffiti voor meer geluk – 11 en 12 oktober

Anne Bonthuis

11-10-2018 13:40:38

bloemengraffiti

Foto : Wim Hollemans

Word jij ook zo blij van bloemen? Bekijk dan deze mooie kunstwerken van bloemen in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Mooiwatbloemendoen.nl initieerde de actie met bloemengraffiti, omdat bloemen zo’n positieve uitwerking op ons hebben. Ze stimuleren de productie van gelukshormonen als dopamine en serotonine en bepalen zo onze stemming. Je kunt de graffiti, gemaakt van bloemen, vandaag en morgen bewonderen bij Het Westerpark in Amsterdam, De Neude in Utrecht en De Markthal in Rotterdam.

Strijdkreet ‘Meer lol’ in het Westerpark, Amsterdam (Jean-Pierre Jans / ANP Pers Support)

“Bloemen spelen een rol in alle dingen die het leven zinvol maken”, aldus Mooiwatbloemendoen.nl. “Bloemen hebben effect op onze emoties. Ze troosten bij verdriet, zeggen sorry bij ruzie en feliciteren hartelijk bij dat jaartje erbij of die prachtige prestatie. Maar bloemen geven ook eindeloze inspiratie. De conclusie is dat ze altijd een speciale rol spelen bij het verbinden van mensen.” Bekijk de bloemengraffiti hier:

  • Het Westerpark (Wester Wijnfabriek, Pazzanistraat 10), Amsterdam
  • De Neude, Utrecht
  • De Markthal (Ds. Jan Scharpstraat 298), Rotterdam

Strijdkreet ‘Meer lef’ in de Markthal, Rotterdam (Pieter Veldstra / ANP Pers Support)

Uitgelichte foto: Strijdkreet ‘Meer samen’ op de Neude, Utrecht. Foto: Wim Hollemans / ANP Pers Support

Lees ook:

Zeldzame kiwi geboren in Vogelpark Avifauna Rode bloemen, rood blad, zo mooi tussen het groen DIY: gedroogde bloemen voor aan je muur

Nu in de winkel!

Meer Agenda