Agendatip voor oktober: herfstfeest op kwekerijen en in tuinen

Annemarie Maarhuis

9 October 2018

kwekerijen

In de herfst houdt de natuur een weergaloze afterparty. Kijk je ogen uit en doe inspiratie op bij allerlei tuinen en kwekerijen in het land.

In de herfst houdt de natuur een weergaloze afterparty. Kijk je ogen uit en doe de komende weken inspiratie op bij verschillende kwekerijen en tuinen in het land. Dit is onze selectie: van een unieke Japanse tuin vol zeldzame planten tot bijzondere grassen én de laatste rozen.

kwekerijen

Foto: Ibulb

Bezoek de kwekerijen op:

• 11 – 13 oktober: ontdek de schoonheid van uitgebloeide planten in de prachtige tuin van kwekerij Festina Lente Tuin in Katwijk (ZH). www.festinalentetuin.nl • 13 en 14 oktober: herfstsonate bij kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum (GR). Een feestelijke afsluiting van het seizoen. www.dekleineplantage.nl • 13 – 28 oktober: ontdek de bijzondere Japanse Tuin op landgoed Clingendael in Wassenaar (ZH), waar de prachtige en zeldzame bomen en planten in herfstgloed staan. De Japanse tuin is alleen komende weken en een aantal weken in het voorjaar geopend vanwege z’n kwetsbaarheid, dus grijp je kans. www.denhaag.nl • 21 oktober: Open Tuindag op Landgoed de Wiersse in Vorden (GD). In de hoofdrollen herfstkleuren, zaadpluizen, grassen, mispels, cider-appels én de laatste rozen. www.dewiersse.com • En last but not least, nog t/m 27 oktober (alleen op do, vr en za): de mooiste onder de herfsttuinen, namelijk de privétuin van Piet en Anja Oudolf. www.oudolf.com Lees ook onze andere agendatips!


Gratis voor jouMeer Agenda