3 mooie herfstwandelingen in november en december

Anne Bonthuis

26 November 2018

herfstwandelingen

Dik ingepakt genieten van de natuur die zich opmaakt voor de winter, om daarna met rozige wangen op te warmen in een gezellig café. Nu de dagen steeds korter worden en we door de kou meer binnen zitten, is het nog belangrijker om af en toe een stevige wandeling in de buitenlucht te maken. Deze 3 wandeltochten staan komende week op de planning.

Natuurpracht op Landgoed Duivenvoorde – 28 november

IVN-natuurgids Ria Hoogstraat neemt je op woensdag 28 november mee over Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten (Zuid-Holland). De bomen zijn bijna allemaal kaal, maar er is nog genoeg te zien: paddenstoelen, vogelnesten, mossen en korstmossen, vreemde aangroeisels met nog vreemdere namen zoals warrelknoest, heksenbezem en maretak. Ook de knoppen van bladeren en bloemen zijn al klaar voor de nieuwe lente. Je kunt je ook opgeven voor de winterwandeling op woensdag 12 december. Verzamelen: om 14.00 uur op de parkeerplaats, tegenover de beheerderswoning aan de Laan van Duivenvoorde 1, Voorschoten. Toegang: 1 euro, contant te betalen aan de gids of met PIN-pas bij de kaartjesautomaat voor de stenen brug. Duur: ongeveer anderhalf uur. Meer info: via tel. 070-3279349 of ivndenhaag.nl. Kinderen zijn van harte welkom. Het park is verboden voor honden.

Snertwandeltocht in Zeeland – 1 december

De jaarlijkse Stap en Hap Snertwandeltochten in Zeeland vinden dit jaar plaats op zaterdag 1 december. Het is de 21e editie van dit wandelevenement, dat altijd wordt afgesloten met een kop gratis erwtensoep voor de deelnemers. Er zijn drie afstanden: 10, 25 en 35 km. Inschrijven: vanaf 7.30 uur. Start 25 en 35 km: tussen 8.00 en 10.00 uur Start 10 km: tussen 10.00 en 12.00 uur Startbureau: bij Hotel Akershoek. Meer info: snertwandeltocht.nl of 0187-681789 (VVV Goeree-Overflakkee).

Midwinterhoornwandeltocht Doesburg – 2 december

De Midwinterhoornwandeltocht Doesburg in Gelderland vindt dit jaar plaats op 2 december, op de eerste adventzondag. De wandeling gaat over de vestingwallen, door de historische binnenstad en de 20 km-lopers komen zelfs in het prachtige buitengebied van Angerlo. Er zijn twee afstanden: 7 en 20 km. Beide tochten zijn voor rolstoelgebruikers geschikt, maar gaan dan niet over de vestingwallen. De route is bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. Kosten: 3 euro (1 euro korting voor KWBN-leden) per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar 1 euro. Start en finish: in het clubgebouw van het muziekkorps der Voormalige Schutterij “de Harmonie”, Burgemeester Nahuyssingel 2a 6981 AE Doesburg. De 20 km wandelaars kunnen starten vanaf 09.00 uur en de 7 km wandelaars kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 16.00 uur. Gratis parkeren: kan op het terrein “De Bleek” , “De Turfhaven” en de “Linie”. Meer info: midwinterhoorngroepdoesburg.nl Bekijk nog meer leuke activiteiten in onze online agenda!

Lees ook:

Herfstwandelingen op landgoed Amelisweerd 5 mooiste winterwandelingen in Nederland


Gratis voor jouMeer Agenda