Weekendtip: unieke logeeradressen in Nederland

Annemarie Maarhuis

30 December 2021

Na alle drukte van de decembermaand is januari de tijd om te ontspannen. Wil je een weekendje weg? Nou, dan weten wij wel een paar unieke logeeradressen.

Na alle drukte van de decembermaand is januari de tijd om te ontspannen. Misschien denk je zelfs wel aan een weekendje weg. Nou, dan weten wij wel een paar unieke logeeradressen. Wat dacht je van een verblijf in een watertoren of een oude windmolen?

Dit is echt iets anders

Een gewoon vakantiehuisje is, tja, ook maar zo gewoon. Dus waarom niet eens iets heel anders kiezen. Wat dacht je van deze 4 unieke logeeradressen in eigen land, die je gegarandeerd een onvergetelijk (lang) weekend zullen bezorgen. Met onder andere een watertoren, een windmolen en een privé-eiland (!). Kom je al in de verleiding? No worries, de accommodaties zijn allemaal budgetvriendelijk.

4 unieke logeeradressen

1. Een watertoren in Tripscompagnie Op het Groningse platteland, in een voormalige watertoren uit 1800. Klinkt bijzonder? Is het ook! Je hebt de watertoren helemaal voor jezelf en kunt er met acht personen overnachten. De watertoren is authentiek gerestaureerd inclusief alle moderne gemakken. 2. Een windmolen in de Ronde Venen Vlak bij Amsterdam, en toch midden in de natuur. Deze echte Nederlandse windmolen met fantastisch uitzicht bestaat uit drie slaapkamers voor elk twee personen. Daarnaast is er een woonkamer, badkamer en keuken. Tijd voor een familieweekend-weg? 3. Overnachten op een tjalk in Enkhuizen Slapen op een boot, dat is toch net even anders. Het kan in Enkhuizen, hier ligt tjalkjacht de Pelikaan voor je klaar. Met zes slaapkamers, waar in totaal twaalf personen kunnen overnachten. En inclusief barbecue en privékeuken. Dus trommel maar wat vrienden op. 4. Privé-eiland bij Maastricht Ja, je leest het goed: een eilandje helemaal voor jezelf. Op drie kilometer van Maastricht. Hier kun je in een bootlodge voor twee personen overnachten. Inclusief eigen badkamer, keuken en terras (met uitzicht op de Pietersberg!). BEELD LASSE NYSTEDT / UNSPLASH Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda