Weekendtip: tentoonstelling Monet – Tuinen van verbeelding

Annemarie Maarhuis

14 November 2019

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een expositie samengesteld rondom Monets beroemde tuinen: Monet - Tuinen van verbeelding.

Ook in het najaar en de winter kun je genieten van bloeiende waterlelies en blauweregen. Want Claude Monet vereeuwigde ze voor ons allemaal op doek. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft een expositie samengesteld rondom zijn beroemde ‘tuinen’: Monet – Tuinen van verbeelding.

Kleurexplosie van Monet

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum. Een groot deel van zijn beroemde ‘tuinen’, die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Mark Rothko en Jackson Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond.

Tuinen als middelpunt

Hoog tijd dus voor een groots eerbetoon. In Gemeentemuseum Den Haag worden voor de tentoonstelling Monet – Tuinen van verbeelding maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum is het stralende middelpunt. Tot en met 2 februari volgend jaar kun je er de kleurexplosies van de impressionistische schilder bewonderen.

Handige informatie

Wat tentoonstelling Monet – Tuinen van verbeelding Data t/m 2 februari 2020 Locatie Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41, Den Haag Toegang voor de duur van de tentoonstelling geldt een toeslag van € 3,50 op de entree voor het gehele museum, vrienden van het museum hebben gratis entree en hoeven geen toeslag te betalen Meer weten? Gemeentemuseum.nl Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda. BEELD: Claude Monet (1840-1926), Waterlelies, 1916-19, olieverf op doek, 200 x 180 cm, Fondation Beyeler.


Gratis voor jouMeer Agenda