Weekendtip: jonge topmusici spelen op Schiermonnikoog

Heleen Bos

12 March 2020

Vanaf aanstaande zaterdag 14 maart waaien klassieke klanken over Schiermonnikoog! Dan start het Festival Jong Talent. En verandert het eiland een kleine week lang in een podium voor 70 klassieke toptalenten.

Schiermonnikoog swingt

De grootste klassieke talenten uit binnen- en buitenland, die furore maken op internationale concoursen, zijn van 14 t/m 19 maart 2020 te beluisteren en bewonderen op Festival Jong Talent Schiermonnikoog. Vanuit de hele wereld reizen zo’n 70 musici af naar het kleinste Waddeneiland. Kom luisteren en genieten van zo’n 20 concerten. En doe muzikale kennis op tijdens de openbare masterclasses.

Muziek en natuur komen samen

Even iets anders tussendoor? In samenwerking met Natuurmonumenten organiseert het festival wad- en vogelexcursies en (sterren)wandelingen. Ook zijn er lezingen en muziekdocumentaires. Kortom, een mooie afwisseling tussen relaxed luisteren en actief bezig zijn in de natuur.

Programma

• Data: 14-19 maart • Waar: Diverse locaties op ­Schiermonnikoog • Prijzen: Die verschillen per concert. Er zijn koffieconcerten-, middag,- en avondconcerten waarvoor je een ticket kunt kopen. Of je koopt een dagkaart of passe-partout voor meerdere dagen. Ochtendconcert vanaf € 8,75, avondconcert vanaf € 22, passe-partout weekend vanaf € 110. Kijk hier voor het complete programma. Blijven slapen op Schier? Op de site vind je speciale arrangementen, soms met korting op een ticket voor het festival. Kijk hier voor meer informatie. En zet vast in de agenda: • 3 t/m 8 oktober 2020 Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. De kaartverkoop start in het voorjaar. Kijk hier voor meer informatie.   BEELD: UNSPLASH/BETH RUFENER Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda