Vijftiende FotoFestival Naarden

Anne Bonthuis

17 May 2017

Wat doen we als we met adembenemende schoonheid worden geconfronteerd? Leggen we het vast of genieten we van het moment? Wie zijn de helden die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken? Is alles niet al een keer vastgelegd? Vragen waarop (inter)nationale topfotografen antwoord proberen te geven op het vijftiende FotoFestival Naarden, vanaf aanstaande zaterdag t/m zondag 18 juni op een tiental locaties in Naarden. Het hoofdthema is dit jaar ‘Right Here, Right Now’.

Sizoo Brothers

Programma

Het tweejaarlijkse FotoFestival Naarden is een ontmoetingsplek voor iedereen die van fotografie houdt. Je kunt er nieuwe series bewonderen van AnaHell, Juha Arvid Helminen, Arthur MebiusBenoit Paillé, Julia Steinigeweg, Newsha Tavakolian en tientallen andere fotografen uit binnen- en buitenland. Verder zijn er onder meer rondleidingen, openbare interviews, een fotoboekenwinkel, de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten en een fotoboekententoonstelling in het kader van de Nederlandse Fotoboekenprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. De curatoren zijn Feiko Koster en Eduard Planting. Het festival toont dit jaar een pakkend overzicht van de ontwikkelingen in niet alleen de Nederlandse, maar ook de internationale fotografie. Met het overkoepelende thema ‘Right Here, Right Now’ als uitgangspunt zijn verhalende fotoseries te zien over maatschappelijke en actuele thema’s.

Aleid Denier van der Gon

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 11.00 – 17.00 uur Vrijdag t/m zondag 10.00 – 18.00 uur

Locaties:

Grote Kerk (binnen- en buitententoonstelling), Stadhuiszolder, Vestingmuseum, De Gele Loods, Bastion De Lage Flank, Bastion Oranje, Bastion Nieuw Molen, de Vestingwallen en The Fence.

Kaartverkoop

Je kunt kaarten online  bestellen of kopen bij het Festivalkantoor, in de Utrechtse Poort, Ruijsdaelplein in Naarden-Vesting. Meer informatie op: fotofestivalnaarden.nl.


Gratis voor jouMeer Agenda