Uittip: tentoonstelling ‘Vogelpracht’ in Teylers Museum

Annemarie Maarhuis

30 September 2021

De mooiste vogelafbeeldingen uit de uitgebreide collectie van Teylers Museum zien? Dat kan tijdens de tentoonstelling ‘Vogelpracht’.

155c-f

De mooiste vogelafbeeldingen uit de unieke collectie van het Teylers Museum zien? Dat kan tijdens de tentoonstelling ‘Vogelpracht’. Bereid je vast voor op een kleurexplosie!

Vogels kijken bij Vogelpracht

Mensen houden van vogels. Ze hebben prachtige kleuren en kunnen zingen en vliegen. Ze worden al eeuwenlang bestudeerd, afgebeeld en beschreven door vogelliefhebbers. De collectie van Teylers Museum in Haarlem op het gebied van vogelstudies is uniek. De bibliotheek herbergt de mooiste boeken. En ook in de kunstcollectie zijn prachtige vogeltekeningen te vinden. De tentoonstelling ‘Vogelpracht’ is alsof je in een kleurrijke volière stapt. De mooiste vogelafbeeldingen uit de collectie van Teylers Museum op het gebied van vogelstudies zijn er te zien. De tentoonstelling laat je kennismaken met de schoonheid en de rijkdom van de vogelwereld. Daarnaast toont die de veranderde biodiversiteit in het vogelparadijs ten opzichte van 200 jaar geleden.

Iconische flamingo

Opgezette vogels van Naturalis maken het volière-effect compleet, samen met een nieuw werk van de Haarlemse taxidermisten Darwin, Sinke & Van Tongeren. Zij lieten zich inspireren door de iconische flamingo uit ‘The birds of America’, van John James Audubon (1785-1851). Werkelijk heel bijzonder om te zien.

Waar & wanneer?

Wat: tentoonstelling ‘Vogelpracht’ Wanneer: t/m 9 januari 2022 Waar: Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem, open: di-vr 10.00-17.00 uur, za en zo 11.00-17.00 uur Toegang: € 14,50 Meer info: www.teylersmuseum.nl BEELD JOHN JAMES AUDUBON / TEYLERS MUSEUM Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda