Thuistip: volg online yogalessen

Annemarie Maarhuis

7 May 2020

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer met een online yogasessie van Adriene Mishler, ofwel Yoga with Adriene.

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer met een online yogasessie van Adriene Mishler, ofwel Yoga with Adriene.

Overal pijntjes

Weinig bewegen, een slechte houding door het vele thuiswerken, stress: allemaal zaken die je terugziet (voelt!) aan pijntjes in je lijf. Daar valt wel wat aan te doen, bijvoorbeeld door geregeld even vanachter je bureau vandaan te komen en te stretchen of buiten een wandeling te maken. Wil je je iets meer inspannen (maar ook ontspannen!), probeer dan eens yoga.

Downward dog mét hond

Daarvoor hoef je geen klasje te volgen, en geen dure cursus te bestellen: de leukste yogalessen volg je namelijk heel gemakkelijk online. Onze favoriete online yogalessen zijn die van Adriene Mishler. Je kunt die (gratis) volgen op YouTube onder de naam ‘Yoga with Adriene’. Adriene’s lessen zijn er op verschillende niveaus, en je kunt vrij gemakkelijk instappen. Ze heeft een prettige stem en gidst je op een heel relaxte manier door alle verschillende yogaposes. Alleen van het luisteren word je al superrelaxed. Dan is er nog de aanwezigheid van hond Benji (een Blue Heeler), die vaak naast z’n baasje ligt te slapen terwijl zij haar lessen geeft maar soms ook meedoet (!) met de yogasessies. Heel laagdrempelig dus, en leuk en ontspannend om te zien. Je kunt bij Adriene ook kiezen uit lessen met thema’s, zoals ‘Yoga for (Complete) Beginners’ en ‘Yoga for Weight Loss’, en er zijn speciale lessen voor mensen met rug- of nekpijn. Daarnaast zijn er specifieke sessies binnen een tijdspanne, erg handig: onder de 10 minuten, van 10-20 minuten, 20-30 minuten en langer. Kortom: je kunt kiezen wat jij wilt en waar je op dit moment behoefte aan hebt. Namasté! BEELD AVRIELLE SULEIMAN/UNSPLASH Kijk voor meer thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda