Thuistip: ’s werelds bijzonderste huizen op Netflix

Annemarie Maarhuis

2 July 2020

We gaan nog steeds minder op pad dan voorheen. Gelukkig is er thuis ook genoeg vermaak. Wat dacht je ervan een kijkje te nemen in ’s werelds bijzonderste huizen? Dat kan in het programma The World’s Most Extraordinary Homes op Netflix.

In een boom, onder de grond

Op zoek naar een leuke serie én een designliefhebber? Kijk dan eens naar The World’s Most Extraordinary Homes op Netflix. In de (oorspronkelijk) BBC-serie reist de beroemde architect Piers Taylor met actrice en huizenliefhebber Caroline Quentin overal naartoe om ‘s werelds bijzonderste huizen op extreme locaties te bekijken. Van schitterende buitenverblijven in de bergen tot pareltjes in het bos en zelfs mensen die onder de grond wonen. Wat je zo al te zien krijgt? Nou, een boomhut in Nieuw-Zeeland, een huis gemaakt van de vleugels van een Boeing 747 en een luxe, ondergrondse woning in… Nederland!

Bijzonderste huizen: in Het Gooi

In de serie komt ook een Nederlands huis aan bod: het ‘ondergrondse’ huis met de naam Dutch Mountain, dat in het Goois Natuurreservaat ligt. Architect Sanne Oomen wilde een huis creëren waarbij duurzaamheid centraal staat, in de techniek en in het materiaalgebruik. Dat zie je terug in het ontwerp: het huis lijkt bijna op te gaan in zijn omgeving. Heel bijzonder: het (gedeeltelijk) ondergrondse huis valt nauwelijks op doordat het omringende bos het ‘in de armen gesloten heeft’ en er als een warme deken over ligt. Kortom: als huizenliefhebber ben je wel even zoet met deze serie. Je kunt The World’s Most Extraordinary Homes bekijken op Netflix. Er zijn 3 seizoenen met ieder 4 afleveringen van een uur. BEELD DARREN LAWRENCE / UNSPLASH Kijk voor meer thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda