Thuistip: muzikale ontspanning vanuit het Concertgebouw

Annemarie Maarhuis

9 April 2020

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer met: prachtige klassieke muziek vanuit het Concertgebouw.

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer met: prachtige klassieke muziek vanuit het Concertgebouw en andere concertzalen in Europa.

Klassieke muziek luisteren en kijken

Helaas kunnen we momenteel niet genieten van live-muziek in het Concertgebouw, maar digitaal kan het wel! Het Concertgebouw biedt namelijk online muzikale ontspanning en afleiding. Dagelijks kun je via de Facebookpagina om 20.00 uur ’s avonds genieten van concertstreams vanuit zestien concertzalen in Europa, waaronder natuurlijk het Concertgebouw zelf. Of bekijk via www.concertgebouw.nl livestreams terug van concerten die eerder in de Grote Zaal hebben plaatsgevonden. Via de feature Ontdek word je door middel van meer dan 300 artikelen en video’s meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Met onder andere de Concertgebouw Sessions (de mooiste akoestische muziek op de bijzonderste plekken, met topmusici als cellist Ayanna Witter Johnson en violist Joshua Bell), kijkjes achter de schermen en nog veel meer. Ook leuk om te kijken: de videoserie over kamermuziek. BEELD MAKSYM KAHARLYTSKYI/UNSPLASH.


Gratis voor jouMeer Agenda