Thuistip: kijken naar de sterren

Annemarie Maarhuis

21 May 2020

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer door te ontdekken wat er allemaal aan de sterrenhemel staat.

Naar de sterren kijken

Oké, de Grote Beer weten we nog wel te vinden. En dat geldt ook voor een paar andere van de bekendste sterren. Maar daarna houdt het al snel op. Wat meer (basis)kennis zou zeker welkom zijn. Geldt dat ook voor jou? Houd je van sterren kijken en heb je altijd al meer willen weten van wat er allemaal te zien is aan de sterrenhemel? Kijk dan op de website www.allesoversterrenkunde.nl van wetenschapsjournalist Govert Schilling. Op deze zeer informatieve site vind je bijvoorbeeld sterrenkaarten per maand, zodat je kunt ontdekken wat er op dit moment recht boven jou te zien is. Daarnaast zijn er interessante artikelen en nieuws, kun je zien wat de maanfasen zijn en welke planeten en hemelverschijnselen er op dit moment zichtbaar zijn.

Stoomcursus sterrenkunde

Heel leuk is de ‘stoomcursus sterrenkunde’. In dertig overzichtelijke hoofdstukjes – onder andere over de maan en de dierenriem – biedt deze cursus een vrijwel compleet overzicht van de sterrenkunde. Het zonnestelsel, sterren en planeten, de oerknal, buitenaards leven, werkelijk alles komt aan bod. Je kiest gewoon een onderwerp uit de lijst en vijzelt direct je astronomische kennis op. Nog vragen? Kijk dan onder ‘Vraag & antwoord’. Daar vind je uiteenlopende vragen als: ‘Wat is een zwart gat?’, ‘Hoe oud is het heelal?’ en ‘Wanneer kan ik mijn eigen sterrenbeeld zien’? De antwoorden zijn duidelijk geformuleerd en goed te begrijpen voor leken. Je kunt je ook abonneren op een nieuwsbrief, dan word je elke dag geïnformeerd. BEELD JD MASON/UNSPLASH Kijk voor meer thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda