Thuistip: bezoek Downton Abbey via een app

Annemarie Maarhuis

30 April 2020

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer met: een online bezoek aan Downton Abbey, oftewel Highclere Castle.

Niet naar buiten? Dan haal je de wereld gewoon naar binnen! Dit keer met een online bezoek aan Downton Abbey.

Achter de schermen

Altijd al eens een kijkje willen nemen ‘behind the scenes’ van Downton Abbey? Dat kan, want het kasteel waar de serie werd gefilmd biedt een app waarin je werkelijk alles over de geschiedenis van Downton Abbey, oftewel Highclere Castle, te weten komt en ontdekt hoe het is om hier te wonen en werken.

Ontdek het landgoed

Highclere Castle is een van Engelands mooiste victoriaanse kastelen, het thuis van Lord en Lady Carnarvon, en was dus jarenlang de locatie van de Engelse tv-serie Downton Abbey. Hier konden we de avonturen volgen van Lady Mary, tante Violet, butler Carson en al die andere onvergetelijke karakters. De interieurs, tuinen en omgeving van het kasteel vormden natuurlijk ook een goede reden om naar de serie te kijken. En nu kun je zelf die prachtige ruimtes (inclusief schitterende schilderijen en antieke meubels waaronder een bureau dat ooit aan Napoleon behoorde) en tuinen van dichtbij bekijken door middel van 360-gradenfotografie.

Virtuele tour Downton Abbey

Daarnaast biedt de app: een virtuele tour met de stem van Jim ‘Carson de butler’ Carter en interviews met Lord en Lady Carnarvon over het leven op het kasteel. Maar ook een familiestamboom, een uitleg over de bijzondere connectie tussen het kasteel en de ontdekking van het graf van Toetanchamon en schitterende beelden van de uitgestrekte tuinen, dieren, follies, bossen en speciale groenprojecten op het landgoed. Extra leuk: je maakt kans op een ontmoeting met de chef-kok en butler van Highclere Castle. En je kunt ontdekken hoe een diner op het kasteel eruitziet. Downloaden dus die app! Hij heet: Highclere Castle. Dat kan in de App Store en via Google Play. BEELD GREG WILSON/UNSPLASH Kijk voor meer thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda