Exclusieve masterclass ‘suikerbloemen maken’ door sugar artist

Anne Bonthuis

31 January 2018

suikerbloemen

Haar feesttaarten met levensechte bloemen van suiker gaan op een eigen vliegtuigstoel de hele wereld over – zo prachtig en delicaat zijn ze. Speciaal voor Seasons, als jarig jetje, geeft sugar artist Natasja Sadi een workshop ‘suikerbloemen maken’: vier gelukkige Seasons-lezers maken kans om zo’n masterclass bij Natasja te volgen.

Leer de kunst van Natasja Sadi zelf

Maak kans op een plaats in de exclusieve masterclass ‘Suikerbloemen maken’ van Natasja Sadi. Een buitenkans voor taartenbakkers! Eigenlijk geeft Natasja Sadi nooit workshops, maar voor 4 Seasons-lezers maakt ze een uitzondering. Zij krijgen les van Natasja zelf en gaan naar huis met een prachtige, zelfgemaakte pioenroos van suiker, verpakt in een mooie doos. Voor deze workshop is wel wat handigheid nodig, dus hij is vooral geschikt voor bakkers met enige ervaring in sugar art. Bij te veel aanmeldingen vindt er een loting plaats.

Praktische info en aanmelden

Data workshop: 27 en 29 maart 2018. Tijd: van 10.00 tot 15.30 uur. Locatie: in het Cake Atelier van Natasja Sadi in Amsterdam. Prijs: € 170 per persoon, inclusief lunch. Aanmelden: mail voor 1 maart 2018 naar [email protected].

Sugar artist Natasja Sadi

Natasja Sadi (42) heeft Surinaamse roots en woont sinds haar vierde in Nederland. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Als sugar artist maakt Natasja bruidstaarten en bloemen van suiker. Natasja: “Bloemen waren al belangrijk voor me, maar ik had vroeger nooit kunnen bedenken dat ik ze ooit in suiker zou nabootsen. Mensen vergeten soms zelfs dat de bloemen van suiker zijn. Als ik dat vertel, is de verbazing vaak groot.”

Queen Elisabeth serveert sugar art

In de Angelsaksische landen zijn ze dol op sugar art, niet zo gek dus dat daar het gros van Natasja’s klanten vandaan komt. Vooral Instagram levert haar menig klant op – ze heeft inmiddels ruim tienduizend volgers. De bruidstaarten en bloemdecoraties zijn inmiddels zo gewild dat ze de hele wereld over gaan. In een enkel geval zelfs op een eigen vliegtuigstoel vanwege het fragiele karakter van de zending. “Wat in andere landen een serieus vak is, staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Het Engelse hof, bijvoorbeeld, heeft zelfs een sugar artist in dienst. Toen de Spaanse vorst op staatsbezoek was bij queen Elisabeth bestond de decoratie van het dessert uit rode anjers van suiker, de nationale bloem van Spanje.” In Nederland moeten we Natasja nog een beetje ontdekken. Misschien komt dat doordat we in dit land vooral gewend zijn aan Franse patisserie: mooie strakke taarten met niet al te veel tierelantijnen. Hoe dan ook, van ons krijgt Natasja in elk geval een staande ovatie. TEKST MARION DE BOER | FOTOGRAFIE SJOERD EICKMANS | STYLING ESTHER JOSTMEIJER

Meer jubileumacties bekijken?

Win Seasons-kookboek ‘Oogstkoken’ Win boek ‘Groen in glas – alles over het terrarium en meer’ Win warmwaterkruik van merinowol Win keramieken schaaltje van keramist Anouk Kramer Win zeewierkookboek ‘Groente uit zee’ Win terracotta pizzasteen Win rondleiding door Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek Wegens succes meer exclusieve workshops paté maken Doe mee en kies dé Seasons B&B van 2018


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen