Luistertip: podcast Notenkrakers over de grote bonte specht

Annemarie Maarhuis

4 March 2021

In de podcast Notenkrakers van natuurmagazine Roots wordt elke maand een vogelsoort en de geluiden die deze maakt besproken. Dit keer de grote bonte specht.

In de podcast Notenkrakers van natuurmagazine Roots wordt elke maand een vogelsoort en de geluiden die deze maakt besproken. In de actuele aflevering is dat de roffel van de grote bonte specht, die je nu hoort in bos en park.

Waarom is deze vogel nu te horen?

Ben jij een natuurliefhebber die meer wil weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de podcast Notenkrakers nemen de vogelexperts van natuurmagazine Roots je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. Iedere maand ontrafelen ze in de podcast het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom bepaalde vogels juist nu te horen zijn. En na het beluisteren van de podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

Heb je vogelvragen voor Notenkrakers?

Ook vliegen de redacteuren van Roots in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels zijn gespot. Ook beantwoorden ze de leukste vragen over vogels van luisteraars. Heb jij ook een vogelvraag? Mail die dan naar de redactie: info@rootsmagazine.

Luisteren naar podcast Notenkrakers

Je kunt de podcast op de website van Roots, via Juke, Spotify of via iTunes beluisteren. De meest recente aflevering gaat over de grote bonte specht en is nu te horen. In februari/maart hoor je deze specht roffelen in bossen, parken én tuinen. En wist je dat ze ook een heel herkenbare roep hebben: tjitjitjitjitji.

Tip: nóg een podcast van Roots

Na bijna 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Maar wie is de wolf eigenlijk? Om de wolf te doorgronden, ging Roots-journalist Daniël Mulder op pad met mensen die zich bezighouden met wolven. Alle 10 afleveringen vind je hier. BEELD VINCENT VAN ZALINGE / UNSPLASH Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda