Tuinen van kasteel Middachten weer open: weekendtip 13-14 mei 2018

Heleen Bos

11 May 2018

Tuinen van kasteel Middachten

foto: Erol Ahmed

De tuinen van kasteel Middachten gaan dit weekend weer open! Vanaf zondag 13 mei ben je welkom op dit kasteel en landgoed met zijn schitterende tuinen. En de mooie collectie kuipplanten verhuist van de oranjerie naar de kasteeltuin.

Tuinen van kasteel Middachten

Dankzij het mooie weer én de regen van de afgelopen weken is de tuin helemaal tot leven gekomen. De vele rododendrons en azalea’s staan weer prachtig te bloeien. Kortom, voor tuinliefhebbers een must om te zien!

Kuipplanten naar buiten na IJsheiligen

En er valt meer te beleven. Na IJsheiligen (12,13 en 14 mei) gaan de kuipplanten in de oranjerie weer naar buiten. Dan is de kans op nachtvorst minimaal geworden en kunnen de gevoelige kuipplanten veilig buiten staan. Middachten heeft een brede collectie kuipplanten, van citrusbomen tot kleurige camelia’s en Agapanthussen (Afrikaanse lelie).

Oranjerie wordt café

In de zomer wordt de oranjerie omgebouwd tot café, waar je terecht kunt voor een kop koffie of thee. Het café gaat op 1 juni open.

Ernaartoe?

Kasteel en Landgoed Middachten ligt in het dorp De Steen, op de Veluwezoom. GEOPEND: de tuinen zijn geopend van 13 mei t/m 30 september van 10.30 tot 16.30 uur van zondag tot en met vrijdag. In het kasteel zijn er op zondagen in juli en augustus rondleidingen om 13.30 en 15.00 uur. THEESCHENKERIJ: de Oranjerie is geopend vanaf 1 juni tot en met 30 september tijdens openingstijden van de tuin. ENTREEPRIJS: tuinen: € 6,00 Kasteel en tuin € 11,00; kinderen tot 12 jaar gratis. Geen toeslag voor de rondleiding op zondagen. TOEGANG: Kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers, de tuin wel. Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel. Openingsfoto: Erol Ahmed


Gratis voor jouMeer Agenda