5 goede voornemens die wel haalbaar zijn

Linde Verhulst

4 January 2018

goede voornemens

Goede voornemens staan erom bekend dat ze een week na nieuwjaarsdag al verbroken worden. Het gaat er uiteindelijk om dat je gelukkig bent. Daarom een lijstje met goede voornemens die net wat dieper gaan, meer inhoud hebben en zo ook beter vol te houden zijn!

Leg de lat niet te hoog

Ieder mens heeft ze wel eens gehad, goede voornemens. Maar wist je dat 50% van de mensen na een week al faalt? Misschien wil je wel vaker naar de sportschool en gezonder leven en dit moet dan ook allemaal tegelijk gebeuren. Verwacht niet dat je drie keer per week in de sportschool te vinden bent, wanneer je er hiervoor drie maanden niet bent geweest. Begin gerust met één keer per week en bouw dit langzaam op.

Verwijder negativiteit uit je leven

Dit kan gaan om personen of spullen. Het klinkt misschien hard, maar kijk je altijd op tegen de afspraak met die ene vriend of vriendin? Stop ermee. Omring je dit jaar alleen nog maar mensen die jou energie en geluk geven.

Maak meer tijd voor ontspanning

Tegenwoordig is iedereen druk en vergeet je dat tijd voor jezelf hartstikke belangrijk is. Zorg bijvoorbeeld dat je eens per week een avond helemaal voor jezelf hebt. Zonder ontspanning heb je geen focus en wordt het alleen maar lastiger om de andere doelen in je leven te behalen.

Besteed minder aandacht aan je telefoon

De smartphone zou ons dichterbij elkaar moeten brengen, maar in de laatste paar jaren gebeurt eigenlijk het tegenovergestelde. Zorg ervoor dat sociale media niet het face-to-face contact vervangen. Zet bijvoorbeeld je push berichten uit. Zo kijk je alleen op je telefoon wanneer jij er aan toe bent. Als het echt dringend is, kunnen mensen je bellen.

Stel prioriteiten om je goede voornemens vol te houden

Goede voornemens mislukken vaak omdat we niet consequent genoeg zijn. Stel daarom duidelijke doelen en schrijf deze op in bijvoorbeeld je agenda. Op deze manier ben je er meer mee bezig en word je er vaker aan herinnerd. Je goede voornemens moeten namelijk een onderdeel worden van je dagelijks leven. Maak jij goede voornemens? We zijn benieuwd!

Lees ook:

Top 5 recepten van 2017 5 leukste DIY’s van 2017 5 mooiste wandelbossen in Nederland Taart met winterschuim en zoute karamel


Gratis voor jouMeer Agenda