Origineel cadeau: handgemaakte en duurzame tuinbeelden

Marjolein ter Braak

9 April 2021

duurzame tuinbeelden

Een origineel cadeau kopen dat goed bij iemand past, het valt niet altijd mee. Neem eens een kijkje bij de duurzame tuinbeelden in de webshop van Mooievogels. Hier vind je snel een origineel en mooi cadeau. In dit artikel vertellen we je meer over de handgemaakte tuinbeelden, waarmee je niet alleen de ontvanger, maar ook de maker heel blij maakt.

-Dit artikel is in samenwerking met mooievogels.nl-

duurzame tuinbeelden

Altijd een uniek cadeau

Door de kleine oplage wijzigt de collectie tuinbeelden geregeld. Daarom loont het de moeite om regelmatig een kijkje te nemen op de site. Heb je iets gezien dat naar je zin is? Wacht dan niet te lang met bestellen. Dit voorkomt teleurstellingen. Mooievogels.nl koopt namelijk niets twee keer in. De reden dat de collectie sterk wisselt, is dat alle beelden met de hand gemaakt worden. De kunstenaars in Zimbabwe die de beelden maken, besteden er veel tijd aan en maken van ieder beeld slechts een beperkte oplage. Juist dat maakt de beelden zo bijzonder en tot een uniek cadeau. Je weet namelijk zeker dat je iets geeft waarvan er maar eentje is.

Kunst van oud ijzer

De tuinbeelden van Mooievogels worden gemaakt van oud ijzer. Dat is bijvoorbeeld restijzer afkomstig van sloopauto’s, oude hekwerken of olievaten. Met speciale machines snijden de kunstenaars het ijzer in de juiste vorm en daarna lassen ze de losse onderdelen aan elkaar. Veruit de meeste beelden op de site zijn beelden van vogels, maar incidenteel duikt er ook een mier, giraffe of aap op. De kunstenaar kijkt voor de inspiratie namelijk goed naar de omgeving om hem heen. Zo kan het zijn dat hij de ene keer inspiratie put uit een voorbij vliegende reiger, en op een ander moment een muis of buffel de inspiratiebron vormt.

Fairtrade cadeau

Niet alleen de ontvanger maak je gelukkig met het metalen tuinbeeld, ook de kunstenaar is hiermee geholpen. Het is letterlijk zijn broodwinning. Met de eerlijke prijs die jij betaalt voor het fairtrade cadeau kan hij meer dan alleen zijn gezin onderhouden. Zo kan hij met het verdiende geld zijn werkplaats verder professionaliseren en uitbreiden. duurzame tuinbeelden

Karakteristiek

Het droge klimaat in Zimbabwe is heel anders dan het vochtige klimaat dat we in Nederland kennen. Zodra het beeld in Nederland aankomt, krijgt het daarom een speciale transparante laklaag, die het beeld beschermt tegen weersinvloeden. Zo weet je zeker dat jij of de gelukkige ontvanger jarenlang plezier van het beeld hebben. Zonder onderhoud zal het beeld roodbruin verkleuren, maar dit geeft het beeld een karakteristiek uiterlijk. Liever een glanzend beeld? Eén keer in het jaar een laagje lak is al voldoende. Wil jij ook een uniek en duurzaam cadeau geven? Bekijk dan de duurzame tuinbeelden in de webshop van Mooievogels.nl. duurzame tuinbeelden BEELD: MOOIEVOGELS.NL


Gratis voor jouMeer Advertorial