Een hotel chique slaapkamer inrichten doe je zo

Marjolein ter Braak

15 May 2023

hotel chique slaapkamer

Hoe slaap jij in een hotel? Precies, heerlijk. Dat kan ook gewoon thuis met een hotel chique slaapkamer. Wie wil er nou niet iedere ochtend wakker worden met dat ontspannen, luxe hotelgevoel? Slaapadviseur Sanne van Beter Bed geeft tips om eenvoudig jouw eigen slaapkamer helemaal hotel chique in te richten.

-dit artikel is in samenwerking met Beter Bed-

Wat maakt een slaapkamer hotel chique?

In een hotelchique slaapkamer is alles groots en luxe. Een typisch kenmerk is daarin een luxe en royaal bed. Alles ziet er op en top uit én de inrichting is perfect op elkaar afgestemd. Dit geldt ook voor de kleinste details. Maar onthoud, less is more. Combineer ook de juiste kleuren voor een hotel chique slaapkamer vibe. 

Hotel chique betekent slapen zoals in een hotel

In een groot bed met subliem ligcomfort. Jouw nachtrust hoort net zo belangrijk te zijn als in een hotel. Zo wordt je uitgerust wakker en heb je voldoende energie voor de dag. Met slaapkamerartikelen die passen bij jouw lichaam: juiste bedbodems, matrassen en topmatrassen. De perfecte keuze voor een hotel chique slaapkamer is een boxspring vanwege 3 lagen comfort. Daarnaast heeft een boxspring ook een hotel chique slaapkamer. 

Luxe slaapkamer kleuren

Diepe kleuren en luxe materialen passen perfect in een hotel chique slaapkamer. Donkergrijs, donkerblauw, donkerbruin en zwart in combinatie met oud roze en okergele accenten zijn typerend voor een hotel chique stijl. Materialen die niet mogen ontbreken zijn luxe ogende materialen als marmer, goud en fluweel. Deze materialen komen ook van pas voor de  kleine details, zoals knoppen van de kast, een kandelaar, of de pootjes van je boxspring. Verf de muren in een luxe slaapkamer kleur en vergeet het plafond niet. 

Hotel chique beddengoed en veel kussens

Meerdere lagen zijn typerend voor een hotel chique uitstraling. Start met twee verschillende dekbedden met bijpassende dekbedovertrekken. Maak het bed strak op voor een luxe uitstraling. Style het bed af met een plaid. Zorg voor veel kussens, dit ziet er luxe en comfortabel uit. Begin met de kussens en zet deze rechtop tegen je hoofdbord. Pak vervolgens nog meer hoofdkussens die je weer tegen de andere kussens aanzet. Maak het af met twee sierkussens tegen de hoofdkussens en een klein sierkussen in het midden. Hotel chique check!

Opgeruimde slaapkamer

In een hotel chique slaapkamer is het opgeruimd en netjes. Geef je spullen een vaste plek in een kast of lade, zo voorkom je rommel in de slaapkamer. Heb je ruimte tekort in je kast of lades. Overweeg dan een luxe kist of commode voor extra opbergruimte. 


Gratis voor jouMeer Advertorial