Romige cheesecake met bosbes en vijg

seasons

15 augustus 2014

cheesecake met bosbes en vijg

cheesecake met bosbes en vijg Deze typisch Amerikaanse cheesecake heeft een stevige bodem met een volle chocolade-smaak en een romige, maar frisse bovenlaag met bosbessen en vijgen. Door het langzame garen op een lage temperatuur schiften de eieren en de zuivel niet. (Hij kan zelfs een nachtje van 9 uur bij 100 °C in de oven garen). Romige cheesecake met bosbes en vijg Nagerecht voor 6-8 personen Ingrediënten: 24 oreo-koekjes 50 gram boter + extra om 
in te vetten 8 vijgen 50 gram bosbessen (vers of uitgelekte uit de diepvries) + extra om te garneren 400 gram roomkaas 375 gram ricotta 150 gram suiker 4 eieren 25 gram maïzena Bereiding: • Maal de koekjes tot grove kruimels in 
een keukenmachine. • Smelt de boter en meng de gemalen koekjes erdoor. • Vet een springvorm (Ø 22 cm) dik in 
met boter. • Bekleed de buitenkant van de vorm met een dubbele laag aluminiumfolie. • De taart wordt in een waterbad gegaard en het folie moet goed waterdicht zijn 
om ervoor te zorgen dat de taart zelf niet nat wordt. • Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk heel goed aan. • Laat minstens 15 minuten in de koelkast opstijven. • Verwarm de oven voor op 140 °C. • Maak 3 vijgen schoon en pureer ze in 
een keukenmachine met de bosbessen. • Doe de roomkaas met de ricotta in een kom en klop met een elektrische mixer los. • Voeg suiker, eieren en vijgen-bessenpuree toe. • Meng de maïzena met wat water tot een papje en roer er goed door. • Zet de vorm in een diepe ovenschaal en schep of schenk er de massa in. • Zet de schaal met de vorm in de oven en giet voorzichtig kokend water in de ovenschaal tot de vorm ongeveer tot de helft onderstaat. (Er mag geen water in de vorm komen). • Bak de cheesecake in circa 90-100 minuten gaar. • De vulling moet gestold zijn, maar nog een beetje wiebelig zijn in het midden. • Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen en daarna in de koelkast helemaal koud worden. • Garneer met de rest van de vijgen en eventueel wat bosbessen. Fotografie: Sigurd Kranendonk Styling: Marjolein Vonk Bereiding: Yolanda van der Jagt Receptuur: Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht