Zo mooi: handgemaakte tuinbeelden uit Afrika

Marjolein ter Braak

24 April 2020

Als je originele decoratie zoekt voor in de tuin dan ben je in Nederland slecht af. Massaproductie vanuit China zorgt ervoor dat alles precies hetzelfde is. Zonde! Want je tuin wordt veel mooier met originele figuren die jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Wij geven je inspiratie voor het onderscheidend inrichten van jouw tuin.

Dit artikel is in samenwerking met Mooievogels.nl

Handgemaakt dus uniek

Met beplanting alleen wordt het moeilijk om je te onderscheiden van de buren. Een tuin gaat pas echt spreken als er bijzondere accessoires zijn te vinden. Zo zijn de handgemaakte tuinbeelden van Mooievogels echte sierstukken. De beelden worden ontworpen door Afrikaanse kunstenaars. Hierbij laten ze zich door de omgeving inspireren. Van puur Afrikaanse vogels als de flamingo tot Nederlandse vogels die in Afrika overwinteren; er is ruime keus.

Duurzaam en fairtrade

De vogels zijn niet alleen origineel, maar ook duurzaam en fairtrade. De kunstenaars maken ze namelijk van allerlei oud metaal. Hekwerken, olievaten, auto’s op de sloop… Alles wat wij als afval zien, wordt door hen kunstig in elkaar gezet tot de karakteristieke siervogels. De beelden krijgen een nabehandeling met een hoogwaardige transparante lak, zo gaan ze ook in de tuin lang mee. “Het is daarnaast een mooie gedachte dat we door de verkoop bijdragen aan het leven van Afrikaanse gezinnen”, zegt eigenaar Reinier Veldhuijzen. “De kunstenaars verdienen er op en bouwen er ook hun eigen bedrijf mee uit”.

5 tips voor het plaatsen van een tuinbeeld

  1. Let op het formaat beeld, een groot beeld zal niet goed uit de verf komen in een kleine tuin. Andersom zal een te klein beeld verdwijnen in een grote tuin.
  2. Tuinbeelden zijn een prachtig middel om borders en perkjes te breken. Zo krijg je niet alleen afwisseling in je tuin, maar ook een mooi verrassingseffect.
  3. Waterschalen en vogelhuisjes trekken meer vogels naar je tuin toe. Ideaal voor liefhebbers van tuinvogels.
  4. Tuinstekers prik je makkelijk in een bloempot of in je tuin, door de wind deinen ze prachtig mee.
  5. Een schijf hout is een fraaie sokkel en oogt veel natuurlijker dan beton. Zo laat je een kleine vogel toch goed uitkomen in een grotere tuin.

Benieuwd geworden hoe jij je kan onderscheiden van de massa? Bekijk dan alle metalen beelden op Mooievogels.nl


BEELD: MOOIE VOGELS

Lees ook: Sering in de tuin? Zo plant, snoei en combineer je ‘m mooi!


Gratis voor jouMeer Advertorial