DIY: geef je oude tuingereedschap een nieuw leven

rachelvieth

21 May 2024

Tuingereedschap

Als de jaren gaan tellen, mag oud tuingereedschap met pensioen. Geef ze een mooie oude dag als tuinaccessoire. Een hark wordt een kapstok, een spitvork een hotel voor insecten. En een beetje roest maakt ze alleen maar mooier. Benieuwd hoe je ze maakt? We leggen het je uit!

Opberg-bladhark

Zet een oude houten hark tegen de muur en schroef de steel vast in de muur. Gebruik de tanden van de hark als kapstok en hang er je tuingereedschap, bolletjes touw, schaar en andere tuinaccessoires aan. 

Groente- en fruitzakje € 3,50, tuingereedschap € 9,95 per stuk, tuinschaar € 4,95, jute touw € 1,95 (dille-kamille)

Sproeikop als bloemsteker

Tuingereedschap

Leg de sproeikop van een oude gieter in een zinken schaal of andere schotel gevuld met water. Ideaal voor het ‘redden’ van kleine afgebroken bloemetjes. Of pluk mooie fijne takjes en bloemen. Steek ze in de gaatjes van de sproeikop. Zo ontstaat een ‘bloemstuk’ dat lijkt op ikebana, de Japanse manier van bloemenschikken waarbij bloemen vaak op een bloemsteker worden geprikt. 

Vogeldrinkschaaltje, Ø 10 cm € 1,95 (vogelhuisjes.nl)

Spitvork-hotel voor insecten

Schroef of spijker een houten bijen-/insectenhotel vast aan de bovenkant van de steel van een oude hark, schop of spitvork en steek hem in de aarde. Lok insecten naar je tuin met bloemen; maai het gras wat minder vaak, leg een bloemenborder aan, zaai een bloemen-weide, plant bloembollen of kies voor inheemse struiken en bomen die veel bijen of andere insecten aantrekken. 

Insectenhotels koop je bijvoorbeeld bij moestuinland.nl, vanaf € 6,99

Nog meer DIY’s:

DIY: aan de slag met de Koreaanse naaitechniek pojagi
Leuke DIY’s met bloesemtakken
DIY: lieve cadeautjes van leerpapier

PRODUCTIE EN STYLING JANNEKE PETERS | FOTOGRAFIE JEF VAN TRICHT


Gratis voor jouMeer Zelfmaken