3x (regen)watervriendelijke tuin

Anne Bonthuis

20 April 2018

watervriendelijke tuin

Afgelopen jaar ook tegen plassen regenwater in de tuin aangekeken die pas na een paar dagen verdwenen? Dan wordt het misschien tijd om de tuin watervriendelijker te maken. Dat doe je zo: 

  1. Maak een (open) goot, van klinkers of ander materiaal. Die voert het water van de regenpijp af naar een vijver, greppel of natte border, waar het regenwater kan worden opgeslagen of kan wegzakken.
  2. Leg een regenwatervijver aan of een minimoeras, in een lager gelegen deel van de tuin.
  3. Maak in het lage deel van de tuin een wadi (Arabisch voor dal), een verdiepte grasstrook die eruit zien als een greppel. Zie het als een beekje dat meestal droog staat. Als het regent loopt het water erin en zakt langzaam in de bodem weg.
  4. Zet voor een natuurlijk effect aan de randen moeras- of oeverplanten. Het leuke is dat je zo het regenwaterprobleem oplost en tegelijk een plek creëert die vogels, insecten en kleine dieren aantrekt.

watervriendelijke tuin

Meer info over watervriendelijke tuinen

Kijk voor meer inspiratie en informatie op delevendetuin.nl, riool.info (klik op Water in de tuin) en huisjeboompjebeter.nl.   BEELD: PEXELS BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren


Gratis voor jouMeer Tuin