Fleur je tuin op met deze vrolijke voorjaarsbloeiers

Linde Verhulst

16 March 2018

voorjaar

Het voorjaar gaat bijna van start, eindelijk! Net als jij kunnen deze voorjaarsbloeiers niet wachten om je tuin op te vrolijken. Ook delen we een aantal inspirerende voorjaarstuinen. Leuk!

Voorjaarsbloeiers

  • Rhododendron ‘Blaue Donau’

Deze rhododendron is een laagblijvende heester. Rond mei en juni verschijnen er bloemen aan de struik. De paarse, trechtervormige bloemen zijn een kleurrijke aanvulling voor in je tuin. De rhododendron heeft een zure, vochtige grond nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je deze bloeier in het voorjaar bemest met speciale rhododendronmest.

  • Viburnum ‘Eskimo’

Deze rijkbloeiende heester heeft een uitbundige uitstraling. De Eskimo bloeit met witte bloembollen in april en mei. Na de bloei verschijnen er bessen aan de plant. De grond kan het best vochtig zijn voor deze heester en geef in het voorjaar wat organische mest.

  •  Pulmonaria longifolia ‘Longkruid’

De Longkruid is een plant die bloeit met trosjes hangende, blauwe bloemetjes. Deze trosjes hebben wat weg van longblaasjes, vandaar de naam Longkruid. De bloemen verschijnen tussen maart en mei, een echte voorjaarsbloeier dus. De plant staat het liefste in de schaduw. Wanneer de plant in de volle zon staat, verlangt hij naar een vochtige grond.

  • Forsythia ‘Chinees klokje’

Het Chinees klokje is een winterharde heester. Al vroeg in het voorjaar kan deze prachtig in de bloei staan met een overvloed aan gele bloemen. Na de bloei krijgt de heester zijn blad. Zet de heester in de volle zon of op een plekje licht in de schaduw. Geef de heester jaarlijks wat organisch mest.

Voorjaarstuinen

Het voorjaar biedt zoveel verschillende bloemen en planten dat voorjaarstuinen ook heel erg uiteen kunnen lopen. Alleen maar leuk vinden wij, want zo kun je goed inspiratie opdoen. Wij delen er een aantal met jullie. voorjaarsbloeiers voorjaarsbloeiers voorjaarsbloeiers voorjaarsbloeiers Beeld: Pinterest

Lees ook…

Salix: botanische buiten beauty Zo houd je kruidenplanten in leven 5x planten voor in de slaapkamer


Gratis voor jouMeer Tuin