Langer plezier van je vlinderstruik – tuinklusjes in augustus (2)

Mariëtte Laan

2 August 2019

Vlinderstruik Buddleja

Langer plezier van je vlinderstruik… Kom mee de tuin in, ontdek wat er nu bloeit en gebeurt, en vooral wat je kunt gaan doen. Want niets fijner dan je mouwen opstropen en aan de slag. Tuinklusjes in augustus.

Vlinderstruik Buddleja

Vlinderstruik bijknippen

Verleng de bloei van je vlinderstruik (Buddleja) door steeds de uitgebloeide bruine bloemen weg te knippen. Niet alleen leuk voor jezelf, maar zeker ook voor vlinders.

Top 3 zomerse vlinderplanten

  1. Vlinderstruik (Buddleja). Als je een vlinderstruik online koopt bij Vivara steun je het werk van De Vlinderstichting.
  2. IJzerhard (Verbena)
  3. Hemelsleutel (Sedum).

Kijk hier voor nog meer prachtige vlinderplanten voor je tuin.

Zo maak je de tuin nog vlindervriendelijker

Naast nectarplanten, met bloemen vol zoete nectar, zoals de vlinderstruik (Buddleja), heb je ook waardplanten nodig, planten waar rupsen zich te goed aan doen voor ze zich ontpoppen tot vlinders. Maar let op, rupsen zijn kieskeurig en lusten vaak alleen het blad van een specifieke soort. Zo zijn de rupsen van Atalanta en dagpauwoog bijvoorbeeld dol op brandnetels. Op de website van de Vlinderstichting vind je lijsten van nectar- en waardplanten voor in je tuin.

Vlinderhof - vlinderplanten

Bezoek deze inspirerende vlindertuin

Op zoek naar inspiratie? Bezoek dan zeker de Vlinderhof in het Maximapark in het Utrechtse Vleuten. De tuin, een initiatief van Marc Kikkert, is ontworpen door Piet Oudolf en met vereende krachten van vrijwilligers aangelegd. De ruim 100 soorten vaste planten en siergrassen zijn uitgekozen op hun aantrekkingskracht op vlinders.

Vlinders in huis

Als je geen genoeg van vlinders kunt krijgen en ze ook graag in huis ziet, vind je hier vlinderlampions om zelf te maken. SAMENSTELLING: MARIËTTE LAAN EN MIRJAM ROSKAMP | FOTOGRAFIE: ISTOCK  


Gratis voor jouMeer Natuur