Tuinklusjes voor een weekend in maart (1)

Mariëtte Laan

15 March 2019

tuinklusjes voor een weekend maart 1

Kom mee de tuin in, ontdek wat er nu bloeit en gebeurt, en vooral wat je kunt gaan doen. Want niets fijner dan je mouwen opstropen en aan de slag. Wij geven elke week een uitgelezen selectie tuinklusjes voor het weekend.

Mulchen voorkomt uitdrogen

tuinklusjes voor een weekend maart 1 Een van de vaste tuinklusjes in maart is het mulchen van de border. Mulchen is het afdekken van de grond met een laag organisch materiaal: boomschorssnippers, gras, stro, bladeren, houtsnippers en/of compost (kant-en-klare compost of goed verteerde bladcompost van eigen composthoop). Je kunt ook geperste tarwestrokorrels of een laag karton aanbrengen. Dit materiaal verteert en wordt door het bodemleven beetje bij beetje in de bodem opgenomen. Mulchen voorkomt dat de grond uitdroogt. Strooi een laag van vijf tot tien centimeter op alle open grond en rondom planten in de border. Dat houdt ook veel onkruid tegen.

Potgrond verversen

Ververs het bovenste laagje grond van boompjes, struiken en vaste planten in pot om ze nieuwe voedingsstoffen mee te geven.

‘Tuinklusjes’ voor binnen:

Tuinklusjes voor een weekend in maart Week Lathyrus-zaden een nacht lang in nacht in water, ze kiemen dan sneller. Verpot (kuip)planten die te krap staan naar een pot die één maat groter is. SAMENSTELLING MIRJAM ROSKAMP EN THEA SEINEN | FOTOGRAFIE ISTOCK


Gratis voor jouMeer Kamerplanten