Tips voor een vogelvriendelijke tuin

Marene Hendriksen

10 May 2019

vogelvriendelijke tuin

Meer tjilpende vrienden in je tuin is altijd een goed idee. Je kunt hier een handje bij helpen door je tuin een vogelvriendelijke tuin te maken. Deze handige tips komen dan zeker van pas. Succes!

Voedsel

Zorg dat er voldoende voedsel in je tuin te vinden is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het neerzetten van bakken en potten om struiken met bessen te planten. Daarnaast kun je er ook andere planten poten die insecten aantrekken. Iedere vogel heeft zijn eigen soort voedsel dus het creëren van verschillende soorten voedselbronnen helpt ook mee met het aantrekken van vogels. Plant veel verschillende soorten planten en bomen en zet veel bakken en potten neer. Zo is er voor ieder wat wils. Een laatste tip: zorg er ook voor dat de planten op verschillende tijden door het jaar heen bloeien en/of zaden of bessen dragen.

Water

Naast voedsel, hebben vogels natuurlijk ook voldoende water nodig. Geef ze dit door het plaatsen van een waterschaal of drinkbak. Een vijver met ondiep gedeelte vinden ze ook prima. Naast drinken nemen ze ook graag een bad, dit is hartstikke leuk om te zien. Ook daarom is een waterschaal al een echte toevoeging. Pas op: bij veel droogte moet het water regelmatig aangevuld of vervangen worden. Als het vriest kun je de bak het beste leeg houden. vogelvriendelijke tuin

Nestkasten

Een makkelijke manier om meer vogels naar je tuin te lokken, is het ophangen van een nestkast. Je kunt ze op verschillende plekken kopen. Hang ze op aan de schuur en geniet van de vogels die zich er thuis gaan voelen. Je kunt ook kiezen voor een voederplank.

Beschutting

In een vogelvriendelijke tuin, is veel beschutting. Zo kunnen vogels schuilen tegen het weer of tegen vijanden. Creëer beschutting door het plaatsen van een heg. Gaat je voorkeur uit naar een schutting? Maak klimplanten tegen je schutting zodat vogels alsnog kunnen schuilen. Het plaatsen van struiken helpt ook mee. Deze kunnen dienen als schuilplaats. Wil je meer tips? Kijk dan op www.vogelbescherming.nl BEELD: PIXABAY

Lees ook:

Vijf prachtige vlinderplanten voor in je tuin Tuinklusjes voor een weekend in april


Gratis voor jouMeer Tuin