6x decoreren – met prachtige rozen

Marloes Blom

21 June 2022

decoreren rozen

De lucht is zoet en zwoel, de avond valt. Als de gasten arriveren voor een rooskleurig tuinfeestje, zullen ze betoverd worden door de geuren en kleuren. Wij delen 6 tips om je diner in de tuin te decoreren – met rozen.

1. Plaats je tuintafel bij een rozenstruik

Heb je een bloeiende rozenstruik in de tuin zoals deze uitbundige Rosa ‘Cerise Bouquet’, dan zet je de tuintafel daar voor deze gelegenheid natuurlijk bij in de buurt. Kleed de tafel feestelijk aan met een zachtroze linnen laken, bijpassende servetten en een geurend boeket van verse rozen. Zet er een paar (klap)stoelen omheen en de avond kan niet meer stuk.

2. Maak rozenlimonade

Rozenlimonade gegarneerd met verse kruiden, rozenblaadjes (en andere eetbare bloemen) en ijs; dat past helemaal in het plaatje.

3. Maak (meeneem) boeketjes voor je gasten

Maak eenvoudige boeketjes voor je gasten om mee naar huis te nemen. Knip scherpe doornen van de rozenstengels en bundel ze samen met bijvoorbeeld zwarte vlierbes, mooie zaaddozen, paarse pruikenboom en witte pluimspirea.

4. Mix & match met kleuren

Voorkom een overdosis aan zoetheid door roze te combineren met diep bordeauxrood en zwart. Bovenop ligt een Rosa ‘Albertine’.

5. Maak een ouderwets washoekje

Is er geen kraan in de buurt, dan is zo’n ouderwets washoekje een extra service aan je gasten. En het staat nog mooi ook.

6. Creëer een extra zitplek (of meer) – ook bij een rozenstruik

Maak fijne zitplekken in de tuin, liefst in de buurt van een rozenstruik (in dit geval de Rosa ‘Pearl Drift’). Dat leidt geheid tot mooie gesprekken en bijzondere ontboezemingen.

CREDITS: TEKST EN STYLING SELINA LAKE | FOTOGRAFIE SUSSIE BELL

Meer tuin- en rozen inspiratie

  • Buitenkijken in een prachtige én duurzame tuin – met veranda en moestuin
  • Zo wordt je balkon een groene oase: 7x slimme & groene balkon ideeën
  • Linnen zorgt voor zachtheid in huis. Én je kunt er in een handomdraai allerlei moois van maken. Hier een DIY voor een linnen tafelloper en linnen labels. Voor een mooie, sfeervolle tafeldekking.Gratis voor jouMeer Styling