Scindapsus Pictus: easygoing en een snelle groeier

Linde Verhulst

11 October 2020

 Scindapsus Pictus

De Scindapsus Pictus is een makkelijke jongen. Het is geen veeleisende plant en luchtzuiverende werking.Lees hier alles wat je nog meer moet weten over de plant, bijvoorbeeld tips om hem zo lang mogelijk mooi te houden!

Doet niet moeilijk

Van glad en gevlekt tot hangend en klimmend: de Scindapsus (ofwel Epipremnum) is er echt in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Het is ook een fijne plant om in huis te hebben omdat je het wat verzorging betreft niet zo snel verkeerd doet. De plant groeit van oorsprong in de regenwouden van Zuidoost-Azië, Indonesië en de Salomonseilanden. Aan schaduw is deze plant dus wel gewend. Hij kan dus op een wat donker plekje in huis, maar kan ook op een lichte plek. Zolang zijn blaadjes maar niet direct zonlicht opvangen vindt-ie het al snel prima. Als de print op het blad verdwijnt vertelt deze plant je indirect dat hij te donker staat. Zet ‘m in dat geval op een lichtere plek. Volgens onderzoek van NASA werken de bladeren van de plant schadelijke stoffen uit de lucht weg. Hij heeft dus een luchtzuiverende werking.

Verzorging van de Scindapsus Pictus

Zorg ervoor dat de grond van de Scindapsus Pictus niet uitdroogt. Het is fijn als de grond altijd licht vochtig is. Maar let op: aan natte voeten heeft deze plant een hekel. Het fijne is dat de Scindapsus je laat weten als hij teveel water heeft gekregen, het teveel aan vocht ‘zweet’ de plant dan uit. Omdat het van oorsprong een tropische plant is, vindt hij het fijn om zo nu en dan een sproeier te krijgen van de plantenspuit. Als je de bladslingers te lang vindt worden kun je ze gewoon afknippen. Zie je tussen de afgeknipte stengels kleine ‘uitlopertjes’ zitten? Dat betekent dat je dat deel in het water kunt zetten, want dat kunnen (met een hoop geduld) wortels worden. Zodra er goede wortels aan gegroeid zijn kun je de stek in stekgrond zetten. Zorg ervoor dat de stekgrond goed vochtig blijft.

Lezen over andere planten? Dat kan hier.


Gratis voor jouMeer Kamerplanten