3x DIY voor bij je paastafel – met de veertjes van Seasons

Marloes Blom

5 April 2022

Kleine metalen ring € 6,99, hennepgaren

Eerder deelden we al deze 3 DIY-ideeën om je huis in paassfeer te brengen, met de veertjes uit Seasons april. Maar de paastafel zelf moet er natuurlijk ook feestelijk uitzien. Met een mini-bosje, tak boven de tafel, of servetring – zo maak je ze.

3x DIY voor bij je paastafel – met de veertjes van Seasons

1. Welkom aan tafel

Schrijf de namen van je paasgasten op de veertjes. Strik katoenen touwtjes om opge­rolde linnen servetten en plaats een mooi bloesemtakje met veertje onder elk touwtje.
Stylingtip: Gebruik fris wit en vergrijsde groene kleuren. Het is juist leuk als je mix and match servies en linnen gebruikt voor het dekken van je tafel, in een vast kleurpalet oogt dat heel mooi zonder druk aan te voelen.
Voor de vlaggetjes Knip smalle reepjes uit een restje linnen. Knip een zwaluwstaart in het uiteinde en bevestig met een naald een stukje draad aan de bovenkant. Leuk om er een subtiele slinger van te maken voor op of boven de tafel. Of hang ze samen met papieren veertjes in een paastak.

paastafel

2. Mini-bosje

Maak een klein boeketje met witte tulpen, eucalyptus, gipskruid en bloesemtakjes en knip alles op dezelfde korte lengte af. Wikkel om het boeketje een stuk kraftpapier waar­ van je de bovenkant naar binnen vouwt. Omwikkel de onderkant met wit katoenen touw. Bind een van de lange uiteinden om een bloesemtakje in het boeketje en steek tussen het takje en het touw een veertje.
Tip: Heb je nog een restje witte krijtverf in huis? Breng die met een stukje keukenpapier deppend aan op een aantal eieren, zo krijgen ze een verweerd karakter. Laat even drogen. Breng wat verf aan op een oude krant en rol de eieren hierdoorheen voor een extra verweerd effect.

3. Houtje-touwtje

Leg twee bloesemtakken horizontaal op tafel en leg daartussen verticaal 5 bloesemtakken die je een beetje laat uitsteken. Klem ze tussen de horizontale takken door ze aan weerszijden te omwikkelen met katoenkoord en stevig vast te knopen. Rijg dun hennepdraad of naaigaren door de papieren veertjes en maak een knoopje in de uiteinden. Hang ze op in de takken samen met echte veertjes. Bevestig katoenkoord aan de uiteinden van horizontale takken en hang op een mooi plekje.
Stylingtip: Deze prachtige lentehanger hangt dus ook heel mooi boven een feestelijk gedekte paastafel…

CREDITS: PRODUCTIE, STYLING EN DIY JANNEKE PETERS | FOTOGRAFIE PEGGY JANSSEN

Nu je je tafel versierd hebt, moet je natuurlijk ook iets lekkers serveren…

Paasrecepten om van te smullen. Wil je uitgebreid ontbijten, brunchen of een luie, late lunch? En wil je je eitje gepocheerd, geroerd, gebakken of gekookt? Met deze paasrecepten kan het allemaal.


Gratis voor jouMeer Wonen