Magic Jewel: gemakkelijke nieuwe hortensia en lekker lang bloeiplezier

Marjolein ter Braak

1 April 2021

Magic Jewel hortensia

De Magic Jewel is een nieuwe hortensia binnen de Magical Hydrangea-collectie. Dit is een makkelijk te onderhouden hortensia, eentje die geschikt is om in een pot te planten, en de kwekers beloven een waar kleurenspektakel.

Magic Jewel hortensia

Maanden bloeiplezier

De Magical Jewel hortensia is geen moeilijke jongen. Een zonnig plekje vindt de plant heerlijk, maar een schaduwrijk stuk van de tuin is ook een prima spot. Wel is het zo dat hoe lichter de hortensia staat, hoe groter het kleurverschil. De kwekers beloven namelijk dat de Magical Jewel drie keer van kleur verandert. Van bijvoorbeeld groenroze, naar donkerrood in het najaar en vergrijsd groen in de winter. Gedurende dit seizoen kun je de hortensia gewoon laten staan. De uitgebloeide bloemkoppen staan prachtig in een verstilde wintertuin en het voorjaar erop knip je in maart de uitgebreide bloemen weg. Verder hoef je deze hortensia niet te snoeien. Magic Jewel hortensia

Ideaal voor kleine tuinen

Doordat deze hortensia compact blijft (hij wordt maximaal 50 cm hoog) kun je ‘m ook goed in een pot zetten. Een ideale kandidaat dus voor op een balkon of in een pot naast de voor- of achterdeur. Hij heeft stevige stelen en laat zijn bloemkopjes niet hangen na een stevige regenbui.  De Magical Jewel hortensia kost 24,99 en is vanaf nu te verkrijgen bij de tuincentra. Hier vind je meer informatie over de hortensia.

Lezers van dit artikel lazen ook dit:

  BEELD: MAGICAL HYDRANGEA


Gratis voor jouMeer Tuin