Top 5 bomen voor een Indian Summer in eigen tuin

Marene Hendriksen

21 October 2018

Bomen

Voor een top 5 van bomen met de mooiste herfstkleuren bellen we met Cor van Gelderen van PlantenTuin Esveld in Boskoop een kwekerij waar je naast vaste planten en struiken terecht kunt voor een collectie prachtige bomen. Wij delen zijn 5 favorieten met jullie om zo in je eigen tuin een Indian Summer te creëren!

1. Japanse sierkers Prunus sargentii

”Spectaculair door zijn vlammend rode blad. In de lente bloeit hij met bleekroze bloemen. Hij heeft een vrij brede, maar transparante kroon.” Bloei: april, hoogte na 10 jaar: 5-6 m.

Bomen

Acer triflorum

2. Driebloemige esdoorn (Acer triflorum)

”Eivormige, kleine boom, met blad dat in de herfst verkleurt van lichtgroen naar warmoranje. Met een leuke, zachtgele, kurkachtige stam die zacht aanvoelt. Geeft weinig schaduw, alles wil eronder groeien. Door zijn bescheiden afmetingen geschikt voor kleine tuinen.” Bloei: april, hoogte na 10 jaar: 5 m.

3. Japanse sierkers Prunus nipponica ‘Felice’

”Bij toeval als zaailing ontstaan op onze kwekerij en zo mooi dat ik hem heb vernoemd naar mijn dochter. Knalrood blad in de herfst en een wolk van bleekroze bloemen in het voorjaar. De uitwaaierende kroon is net een parasol.” Bloei: april, hoogte na 10 jaar: 4-5 m.

Bomen

Nyssa sylvatica

4. Tupelo (Nyssa sylvatica)

”Dit is een van de weinige bomen waarvan het blad elk jaar warm oranje verkleurt, prachtig! Tupelo kan tegen een natte standplaats.” Meerstamming, bloei: juni, hoogte na 10 jaar: 5 m.

5. Amberboom Liquidamber styraciflua ‘Stared’

”Slanke bomen met fijn blad dat oranjerood kleurt. Door zijn groeiwijze geschikt voor kleine tuinen. Koop van een amberboom nooit zomaar een zaailing, maar altijd een cultivar, zoals de ‘Stared’. Niet alle zaailingen verkleuren mooi, maar een daarop geselecteerde cultivar wel!” Bloei: april-mei, hoogte na 10 jaar: 5-6 m.

Bomen

Liquidamber styraciflua

Kijk voor meer informatie over  PlantenTuin Esveld in Boskoop op www.esveld.nl Beeld: Pinterest  SAMENSTELLING: MIRJAM ROSKAMP EN MARIËTTE LAAN

Lees ook:

Begin je eigen boomgaard Vuurdoorn, kom erin en vlammen maar! | In de tuin Alles wat je wilt weten over de grassentuin


Gratis voor jouMeer Tuin