Een haag planten, 6 goede redenen om dat te doen

Mariëtte Laan

20 November 2020

haag - beukenhaag - Fagus sylvatica

Een haag planten, er zijn goede redenen om dat te doen… kom mee de tuin in, ontdek wat er bloeit en gebeurt, en vooral wat je kunt gaan doen. Want niets fijner dan je mouwen opstropen en aan de slag. Tuinklusjes voor november. haag planten - beukenhaag Kijk, dat is fijne van een zachte herfst, je kunt nog van alles planten en verplanten. De nog warme grond en regenbuien van tijd tot tijd doen wonderen voor het wortelgestel. Dus ook voor dat van een haag. Mocht je twijfelen tussen een houten schutting, stenen omheining of een groene haag, dan geven we je hier 6 redenen om voor een haag te kiezen.

6 redenen om voor een haag te kiezen

Een haag om je tuin zorgt niet alleen voor privacy (reden 1), er zijn meer redenen om aan een haag de voorkeur te geven boven een houten of stenen schutting. Dit zijn de 5 andere redenen: Een haag… 2 …waait niet om. 3 …filtert fijnstof uit de lucht. 4 …dempt straatgeluiden. 5 …biedt nestgelegenheid aan vogels. 6 …geeft verkoeling op een hete zomerdag.

Handige kant-en-klaar haag

haag - vuurdoorn - kant-en-klaarhaag Kies voor een kant-en-klaarhaag als je meteen van de bovenstaande voordelen wil genieten. Een van onze favoriete hagen is de vuurdoorn Pyracantha Dart’s Red. Als bonus bloeit deze vuurdoorn in het voorjaar en geeft in het najaar bessen waar vogels dol op zijn. Kijk voor meer informatie over kant-en-klaarhagen op www.mobilane.com. Lees hier waarom de vuurdoorn een van onze favorieten is.

Tip voor het planten van een ligusterhaag

ligusterhaag - snelle groeier Voor een ligusterhaag zet je de stevig vertakte planten met de onderste 15 cm van de takken in de grond. Halveer deze takken meteen. Ze groeien in het voorjaar echt weer door, zo krijg je snel een dichte haag. • De liguster is een razendsnelle groeier. In strenge winters verliest hij zijn bladeren.

Tip voor het planten van een beukenhaag (Fagus sylvatica)

haag - beukenhaag Fagus sylvatica - herfst De wortels van de beuk werken samen met een bodemschimmel. Deze zit in speciale beukengrond zoals Vivimus van DCM of Hagen-AZ van Ecostyle. Meng die met de bestaande grond. • ’s Winters blijft het verdorde blad aan de takken zitten en vormt de beukenhaag een gouden lijst om de tuin. FOTOGRAFIE ISTOCK EN MOBILANE | SAMENSTELLING MIRJAM ROSKAMP EN MARIE TROMP


Gratis voor jouMeer Tuin