DIY: herbarium aan de muur

seasons

04-05-2016 06:05:25

herbarium

Verzamel de mooiste bladeren uit de tuin, droog ze en plak ze voorzichtig op handgeschept papier. Een herbarium is vaak in de vorm van een boek, maar aan je muur staat het ook hartstikke vrolijk. Zo breng je op een creatieve manier de natuur naar binnen. Samen ogen de bladeren als een uniek schilderij. Wij zijn fan!

Nodig

De bladeren die wij hebben gebruikt: Eerste rij: gras, hulst, gras, Ginko biloba, duizendblad, zoete aardappel. Tweede rij: eik, druif, achterkant esdoorn, acacia, donkerrode esdoorn, achterkant Japanse wijnbes. Derde rij: Liriodendron, acacia, gras, fluitenkruid, vijg, rode beuk. Vierde rij: gras, achterkant braam, druif, Senecio, Viburnum rhytidophyllum, vlier herbarium

Werkwijze herbarium

  1. Verzamel de mooiste bladeren uit de tuin of uit het bos.
  2. Droog de bladeren door ze in een oud boek te stoppen. Leg ze om de dag op een nieuwe plek in het boek totdat het blad helemaal droog is.
  3. Plak het blad voorzichtig met wat lijm op het handgeschepte papier. Doe dit met alle bladeren.
  4. Hang alle papieren op aan je muur met behulp van punaises. Je kunt zelf de volgorde en de plaats van de bladeren bepalen. Wij zijn voor een strak geheel gegaan, maar je kunt er ook voor kiezen om ze wat nonchalanter op te hangen.

Lees ook:

DIY: badmat van kurk DIY: kaarsenhouder van takjes  DIY: plantenhanger gemaakt van hout 

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Wonen