Drie vragen aan Canna-kweker Monique

Marene Hendriksen

9 June 2019

Canna

Monique van Haaster en partner Alfons zijn experts in het kweken van Canna’s. Wij stellen drie belangrijke vragen aan haar waar jullie allemaal graag een antwoord op hebben! Monique en Alfons verdelen de planten zelf en dat levert elk jaar nieuwe soorten op. In het voorjaar kun je bij hun kwekerij terecht voor de knollen, nu koop je er Canna’s in pot.

Drie vragen aan Canna-kweker Monique

1. Waarom zou iedere tuinier een Canna in zijn tuin moeten hebben? ”Met de warme bloemen- en bladtinten van Canna’s creëer je een tropische sfeer in je tuin en op het terras. Zet vooral een groepje Canna’s bij elkaar voor wat ik noem ‘het echte woweffect’.’ 2. Jouw favoriete top drie Canna’s?

  • Canna ‘Monique’

”Ik ervaar het als een eer dat deze schoonheid naar mij is genoemd. Met zalmkleurige bloemen die contrasteren met het bruine blad. Ze worden ongeveer 75 cm. hoog.”

  • ‘Richard Wallace’

”Met felgroen blad en frisgele bloemen. Behalen een hoogte van ongeveer 150 cm.

  • ‘Wyoming’

Met oranjebruin blad en oranje bloemen. Ze worden rond de 150 cm. hoog. Canna 3. Wat zijn jullie geheimen om Canna’s in topconditie te houden?  ”Een warme plek uit de wind en voedselrijke, luchtige grond waaraan we meteen koe- of kippenmestkorrels toevoegen omdat Canna’s van die hongerige types zijn. Uitgebloeide bloemstengels knippen we er direct uit, zodat de planten alle energie steken in het vormen van nieuwe bloemknoppen.” Kwekerij de Groeneweg, Zilkerbinnenweg 78a, De Zilk. Open: uitsluitend op afspraak. Op verzoek worden rondleidingen aan groepen gegeven. www.vanhaastercanna.nl  Meer tuintips? Bestel dan snel onze tuinspecial Seasons Garden. SAMENSTELLING MIRJAM ROSKAMP EN THEA SEINEN | BEELD HANS BRAXMEIER | OMSLAGBEELD MOONIETUNES

Lees ook:

Chinees Lantaarnplantje: alles wat je moet weten De Geldboom: alles wat je moet weten  De Vingersboom: alles wat je moet weten


Gratis voor jouMeer Tuin