Drie gangen goud

Anne Bonthuis

19 December 2015

Warm en glanzend oogt de kerstdis dit jaar. Geïnspireerd op de natuur met het mooiste herfstblad in goud gespoten. En niet alleen de versiering glanst, ook de gerechten zijn gekozen in gloedvolle tinten. Van coquilles tot karamel, deze kerst gaan we helemaal voor goud.

Het begint al fijn: eerst het bos in om mooi blad te verzamelen, liefst in de herfst, natuurlijk. Prachtig is het blad van de kastanje, beuk, eik, esdoorn, varen of plataan. Heel sierlijk die van de Japanse notenboom (Ginkgo biloba). Ze zijn hier allemaal gebruikt.

Droog de gevonden blaadjes tussen twee vellen (kranten)papier en leg ze droog en plat weg. Bijvoorbeeld onder het tapijt of een stapel tijdschriften. Los op een vel papier drogen kan ook, dan zullen ze een beetje gaan omkrullen.

9. Sesons kerstculi met blaadjes-213

Voor de versiering van de kersttafel zijn er blaadjes op een mooie, grillige tak geplakt en goud gespoten. Ook zijn er blaadjes aan een blokje of stukje hout bevestigd. Maak hiervoor een gaatje en steek daarin de steel met wat lijm eraan.

feestmaaltijd

Sommige blaadjes zijn met een dikke goudstift beschilderd (Edding via Vliegerpapier). Heel feestelijk oogt de kerstslinger van kralen en gouden blaadjes die over de hele lengte van de tafel voor sfeer zorgt. Op de achtergrond staat een vaas met lange takken waar het blad nog aan zit. Ook die is goud gespoten.

Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings | Assistent Lizzy Distel


Gratis voor jouMeer Styling