DIY: maak een kerst raamtekening

Marjolein ter Braak

22-12-2020 12:00:17

Een raamtekening van krijt op de ramen zie je tegenwoordig bij winkeltjes of koffietentjes. Je kunt ze zelf ook maken, met deze raamtekening tover je in een handomdraai een gezellig kersttafereel op de ramen.

Feest op de ramen

Dit jaar zijn de feestdagen anders dan normaal. Misschien reden te meer om het gezellig te maken thuis, voor jezelf, maar ook voor de buren in de straat. Dat kan door ook buiten lichtjes op te hangen, maar ook door het maken van een mooie kersttekening. Intratuin heeft vier prachtige raamtekeningen laten maken door drie Nederlandse illustratoren. Door deze raamtelingen ‘over’ te tekenen maak je een prachtige kersttekening op je ramen. raamtekening raamtekening

DIY raamtekening

  • Je kunt de tekeningen op A1, A2, A3 en A4 formaat uitprinten.
  • Vervolgens plak je de tekening aan de buitenkant op het raam. Vervolgens trek je met een krijtstift (bijvoorbeeld in wit of goud) de raamtekening over. Haal de papieren versie aan de buitenkant weg, en er komt een prachtige tekening tevoorschijn.
  • Let er wel op dat als je kiest voor de raamtekening met tekst, je het sjabloon in spiegelbeeld afdrukt, zo is de tekst voor voorbijgangers leesbaar.

De raamtekeningen zijn hier te downloaden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Intratuin (@intratuin_nederland)

Andere DIY’s vind je hier.  

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Wonen