DIY: gevulde berkenstammetjes voor in de tuin

Marene Hendriksen

13 February 2019

DIY

Tijd om je wintertuin een beetje aan te kleden. Doe dat met deze uitgeholde berkenstammetjes, gevuld met wat de natuur je te bieden heeft. Een creatieve manier om ook in de winter je tuin tot een gezellige plek te maken. Ga zelf aan de slag met behulp van onze werkwijze.  Staat er in je tuin een tafeltje die wel wat aankleding kan gebruiken? Een vaas gemaakt van een berkenstam staat hartstikke leuk én is erg praktisch. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat hij smerig wordt of breekt zoals normaal het geval is bij vazen. Juist door de natuur zijn werk te laten doen, wordt de berkenstam steeds unieker en mooier.

Benodigdheden DIY

  • Berkenstammetjes
  • Gatenboor
  • Vondsten uit het bos of de tuin zoals dennenappels, bladeren of takken
  • Touw

DIY

Werkwijze

  1. Verzamel een aantal berkenstammetjes van verschillende hoogtes. Je hoeft ze niet te bewerken of te laten drogen. Puur natuur zijn ze het mooiste!
  2. Hol met een gatenboor een paar berkenstammetjes uit tot op ongeveer de helft van de hoogte.
  3. Vul ze met vondsten uit het bos of de tuin. Zoek bijvoorbeeld naar dennenappels, mooie sierlijke takken of grote bladeren. Zet de berkenstammetjes voor een maximaal effect bij elkaar op tafel. Door de verschillende hoogtes van de stammetjes ontstaat er een speels geheel.
  4. Bind de stammen eventueel aan elkaar vast met stoer touw voor meer stevigheid.

Tip: Haal de natuur in huis door ze binnen neer te zetten! Laat het hout dan wel eerst goed drogen en bewerk het achteraf met een coating voor een mooi resultaat. Productie en beeld: Nele Braas, Living at home en Picture Press.

Lees ook:

DIY: prachtige vazen met een ombre effect  DIY: plantenhanger gemaakt van hout  5x rode pracht voor in je wintertuin 5x handige tips voor een mooie wintertuin  De wintertuin van Jennie en Erik Schuiling in beeld 


Gratis voor jou



Meer Wonen