DIY: decoreren met boomstammen

Linde Verhulst

10 February 2018

boomstammen

Ook als ze niet meer in de grond staan zijn ze nog fraai van kleur, vorm en textuur: boomstammen. Uitgehold beginnen ze aan een tweede leven. Zoals hier, gevuld met winterse bloeiers en het eerste prille voorjaarsgroen.

1. Trosjes op een voetstuk

Houten schaal, met daarin witte druifjes en mos, op een voet van grillig gevormde takken. Houten schaal (Aarde Werelds Wonen). Houten boomstronk (Tree Service Laren). Witte druifjes en mos (Plantenmarkt Boskoop).

2. Serveer de lente op boomstammen

Een platte houten schijf fungeert hier als dienblad. Zet er krokussen in kleine potten op: een voorbode van de lente. Houten schijf (Tree Service Laren en Atelier ’82). Stronken (Atelier ’82). Krokussen (Plantenmarkt Boskoop). Potjes zijn privébezit.

3. Voorjaar op vaas

Kastanjeen magnoliatakken uit bos en tuin staan hier te pronken in holleboomstronken. Stronken (Atelier 82).

4. Tafelstronk met lichtjes

Centerpiece is deze kaarsjeshouder, gemaakt van een gehalveerde boomstam. In de plukjes mos aan de zijkanten zijn wilde cyclamengestoken. Ernaast staat een pot met azalea ‘Praecox. Stam (Tree Service Laren). Cyclamen en mos (Plantenmarkt Boskoop). Lantaarns vanaf € 54,95(Nijhof). Pot met azalea is privébezit

5. Muurboompje

Dit stammetje is uitgehold en daarna gevuld met tere anemonen. Stam (Tree Service Laren). Anemonen (Plantenmarkt Boskoop). Fotografie: Rob van der Vet 

Lees ook…

Vogelvoeders: DIY voor in je tuin Hanger van sneeuwklokjes Leukste DIY met touw


Gratis voor jouMeer Wonen