9x tuinklusjes voor maart

Marjolein ter Braak

18 March 2022

tuinklusjes voor maart

Het voorjaar lonkt, en er is alweer genoeg te doen in de tuin. Dus stof je tuingereedschap maar af, trek je tuinhandschoenen aan, en beginnen maar! Deze negen tuinklusjes kun je in maart doen.

Tuinklusje 1

Kleine takjes, plukje mos, allemaal prima nestmateriaal voor vogels. Rim niet alles op, hang het in de struiken en wacht tot vogels het vinden.

Tuinklusje 2

Siergrassen hebben nu hun mooiste tijd gehad. Knip met een heggenschaar het verdorde gras weg, net boven de groene punten van de verse scheuten.

Tuinklusje 3

Start met binnen voorzagen van eenjarige bloeiers. Gebruik oude eierdozen of maak zelf potjes van papier met een potjesmaker.

Tuinklusje 4

Bekalken kan ook deze maand nog. Strook het nu over. je gazon en borders. Bemesten komt dan een maand later. tuinklusjes voor maart

Tuinklusje 5

Trek met een verticuteerhark de moslaag uit het gras. Zaai de kale plekken bij met graszaad en vul ze aan met een mengsel van zand en tuingrond.

Tuinklusje 6

Scheur vast planten die in het najaar bloeien. Gooi het oude hart van de plant weg en plant de jonge buitenste stukken terug.

Tuinklusje 7

Als je afgelopen maand kalk hebt gestrooid, kun je nu het gazon bemesten. Kies een gazon-startmest met extra magnesium. Binnen een week zie je een groene waas over je gras trekken die precies laat zien wat je hebt overgeslagen.

Tuinklusje 8

Stel de messen van de grasmaaier voor de eerste maaibeurt wat hoger af.

Tuinklusje 9

Breek de dode stengels van vaste planten af en strooi de stengelstukken als mulch tussen de planten. Andere tuinklusjes die je in maart kunt doen:

  1. Tuintjes in potten
  2. Groen ecodak aanleggen, zo doe je dat
  3. Tuinklusjes voor maart – 10x aan de slag!
  4. (Moes)tuinklusjes voor een weekend in maart

  BEELD: PIXABAY


Gratis voor jouMeer Tuin