Een feestelijk gedekte tafel: als iemand weet hoe je dat op een eenvoudige manier doet, is dat onze ex-collega en stylist Anja Bas Backer wel. Zes gouden tips.
![feestelijk gedekte tafel Anja en Paula van Tablejoy](https://www.seasons.nl/app/uploads/sites/4/2022/02/516A2776altHR_preview-300x200.jpg)
Anja Bas Backer (links) en Paula Schouten.
![feestelijk gedekte tafel](https://www.seasons.nl/app/uploads/sites/4/2022/02/tafel-met-tak-ORG.-IMG_4184_preview-300x300.jpg)
Anja’s tips voor een feestelijk gedekte tafel
- Bereid alles goed voor, kijk wat voor servies je hebt en stem het af op de maaltijd die je gaat bereiden.
- Werk in lagen, een kom op een bord geeft een mooier effect dan twee platte borden op elkaar.
- Maak gebruik van servetten en een royaal tafellaken, dat staat meteen aangekleed en feestelijk.
- Leg in het midden van de kersttafel over de hele lengte een slingerende klimoprank. Zet er kaarsen tussen, liever te veel dan te weinig.
- Beperk je tot één kleurenpalet, dat zorgt voor eenheid op tafel.
- En vergeet vooral niet een persoonlijke accent toe te voegen. Anja: “Zelf houd ik erg van dingen uit de natuur, een bloem uit de tuin met een lintje erom, of om takjes die je van de kerstboom knipt. Ook leuk: handgeschreven naamkaartjes, waarmee je voor een extra warm welkom zorgt.”
Meer inspiratie? Bekijk de video ‘Inspiratie voor de kersttafel’ die Anja voor Seasons maakte met onze culinair journalist Jacques Hermus.
Lees ook:
Maak zelf feestelijke kaarsenhouders Bakboompje DIY: decoratie voor de kersttafel