5x tips voor het stylen van bloempotten

Marene Hendriksen

20 May 2019

potten

De tuin van Albien Buijs grenst aan vijf verschillende percelen. Om beschutting en beslotenheid te creëren, maakte ze een gelaagd, groen passe-partout. Achter volumineuze borders, bloeiende wanden, leiboomschermen en volle rozenpruiken bloeide zo een intieme tuin op in hartje Lochem. Wij delen haar tips voor het stylen van bloempotten.

Het stylen van bloempottenpotten

  1. Maak pottenborders. Als je hier en daar een pot of bak plaatst, zie je ze niet meer terug. In een groep is het effect nog groter.
  2. Heel grote potten zijn vaak duur. Hetzelfde effect bereik je met een hele verzameling kleine potten. Speel daarbij met hoogte door ze wisselend op trapjes of tafeltjes te zetten.
  3. Met een basiskleur bewaar je rust in je tuin. Zet eenjarigen bijvoorbeeld alleen in terra­ cottapotten of zinken bakken.
  4. Een sterke ton sur ton sfeer in de pottenborder bereik je ook met een bloemkleur. Als je daarbij afwisselt in bloem­ vorm, blijft het beeld toch spannend.
  5. Goedkope potten vind je bij de kringloop. Sla de lelijke potten niet over; met een lik verf maak je ze uniform. Laat de verf eventueel afbladderen voor een verweerde look.

Benieuwd naar heel de tuin van Albien Buijs? Koop dan de nieuwste Seasons. TEKST MIRJAM ENZERINK FOTOGRAFIE GEA LAAR ILLUSTRATIE PAULINE VAN EIJLE

Lees ook:

Tips voor een kindvriendelijke tuin Moestuin? Deze groenten en kruiden kun je in april zaaien! Een frisse start: verpotten How-to-video: verbeter de grond met eierschalen


Gratis voor jouMeer Tuin