5x meest gelezen tuinklusjes: doe er je voordeel mee

Marjolein ter Braak

31 December 2021

Tuinklusjes

De tuin verandert zo ongeveer wekelijks (op de winter na dan) en dus is er altijd genoeg te doen. Er moet gezaaid, gesnoeid, geoogst en geplukt worden. Iedere week beschrijven wij wat er die week, of maand, in de tuin gedaan kan worden. In dit artikel vind je de vijf meest gelezen tuinklusjes van 2021. Doe er je voordeel mee.

5. Alles wat je wilt weten over het Zeeuws Knoopje (Astrantia major)

Het is een perfecte plant voor in een border. Hier lees je alles wat er te weten valt over de plant, zoals waar hij vandaan komt, hoe hij aan zijn naam komt en hoe je ‘m verzorgt.

4. Achttien tuinklusjes voor oktober

Op nummer vijf staan tuinklusjes, 18 stuks maar liefst, die in oktober gedaan kunnen worden. Verzamel zaden, wees de nachtvorst voor, plant Allium-bollen, maak nestkastjes schoon, en nog veel meer.

3. Lathyrus odoratus, in 10 stappen voorzaaien en uitplanten

Een tuinklusje voor in april. Met hun kleurrijke, vlinderachtige bloemen zijn álle lathyrussoorten fantastisch om te zien, maar door de heerlijke, zoetige geur is Lathyrus odoratus (pronk- of reukerwt in het Nederlands, sweet pea in het Engels) onze favoriet. Lees hier hoe je ze voorzaait en uitplant. Liefhebber van Lathyrus? Lees dan ook:

Tuinklusjes

2. Tien tuinklusjes voor in maart

De hortensia mag gesnoeid, je kunt alvast voor planten die in het najaar bloeien aan de slag en maak de tuin fijn voor vogels én ontwakende egels. Lees hier ook wat je verder nog in maart kunt doen.

1. Dé tips voor pioenrozen in de tuin

Hoe zorg je ervoor dat ze niet omvallen, en wat is het geheim van een goede bloei? Lees hier alles over hoe je pioenrozen mooi houdt in de tuin. Tuinklusje BEELD: PIXABAY EN PEXELS Lees ook: Vijfer winterklaar maken, zo doe je dat


Gratis voor jouMeer Tuin