Vier tips om je woongenot te verhogen

Marjolein ter Braak

8 January 2024

Heb je een eigen koophuis? Een huis dat helemaal van jou is is heerlijk, je kan er tenslotte helemaal van maken wat je wilt. Maar er zijn ook met een hoop verantwoordelijkheden. In dit artikel delen we vier tips om je woongenot te vergroten. Met een beetje moeite is jouw huis straks pas echt een thuis.

-Dit artikel is in samenwerking met Allianz-

Verzekeren

Om altijd met een veilig en zeker gevoel in je huis te zijn is een goede woonverzekering, bijvoorbeeld deze van allianzdirect.nl, van belang. Ga op zoek naar een goede aanbieding die aansluit bij jouw wensen. Een combinatie van inboedel en opstal is vaak het beste wat je kunt doen. Daar kun je eventueel, als je je daar veilig bij voelt, een aansprakelijkheidsverzekering en stormschadeverzekering bij doen. De woonverzekering vergelijken is een goed idee. Dan weet je zeker dat je voor jou de beste keuze maakt.

Verbouwen

In een koophuis kun je al je woonwensen waarmaken. Het is immers jouw huis. Altijd al een serre gewild? Een inloopdouche of een dakkapel? Met een mooie verbouwing kun je jouw huis echt van jou maken. Ben je niet zo handig? Met behulp van een professional kun je het gewenste eindresultaat ontwerpen en de rest uitbesteden. Let op: een verbouwing kost veel tijd, dus je zult misschien even een wat minder comfortabele woonsituatie hebben voordat je echt kunt gaan genieten.

Isolatie

Als je een oud huis hebt, kan het geen kwaad om iets aan de isolatie te doen. Een goed geïsoleerd huis vergroot zowel in de zomer als in de winter het woongenot. Vervang enkel glas voor dubbelglas en check de dikte van de spouwmuurisolatie. Die moet het liefst 13 cm of dikker zijn. Voor het vervangen of installeren van spouwmuurisolatie heb je vaak wel een professional nodig. Dakisolatie kun je gemakkelijk zelf aanbrengen.

Een mooie tuin

Zorg voor een fijne tuin. Ook als het geen weer is om buiten te zitten, maakt een mooi uitzicht het binnen gezelliger. Heb je geen groene handen? Leg dan een mooi terras aan met gezellige tuinmeubels, een klein gazonnetje en planten in potten. Zo heeft een tuin heeft weinig onderhoud nodig. Als je wel groene vingers hebt en ook van tuinieren houdt: zet de momenten die je in de tuin wilt werken in je agenda: zo je het niet laat versloffen als je druk bent.

Lees ook:

De gemakkelijke tuin: een tuin voor levensgenieters

BEELD: PEXELS


Gratis voor jouMeer Advertorial