Column Karin Bloemen 5: even tanken

Ikaro Ten Bosch

11 March 2018

Karin Bloemen schrijft elke twee weken een column (Karin’s tuintips) om te laten zien hoe je, op een eenvoudige manier en zonder al te veel kosten, je tuin kunt vergroenen en verduurzamen. Deze week doet Karin een boodschap voor de tuin in de nieuwe auto, maar dat gaat niet zoals gepland.

Even tanken

Nou hij rijdt lekker hoor, onze nieuwe elektrische auto. Naast deze ‘luxewagen’ hebben we ook nog onze ouwe bestelwagen. Daarmee rijd ik samen met mijn tuinvriendin en haar hond naar een natuurgebied om te wandelen, en ik vervoer er planten, zakken potgrond en plantenvoeding – ofwel de benzine voor planten mee.

Snelle accu op wielen

Nadat ik mijn man plechtig heb beloofd om met onze nieuwe elektrische bolide alleen mezelf en de wekelijkse boodschappen te vervoeren, rijd ik stoer de oprit af. Oh, wacht even, daar staat de jerrycan die ik moet ik vullen met benzine om straks gras te kunnen maaien. Ach wat kan mij het schelen, jerrycan mee en naar de pomp.
Op de terugweg verbaas ik me over de snelheid waarmee deze ‘accu op wielen’ optrekt en voordat ik het in de gaten heb sjees ik met een flinke vaart over de rotonde. Op het rechte stuk ruik ik benzine…

Oeps

‘Hè’, denk ik bij mezelf, ‘deze auto rijdt toch op stroom?’ Ik kijk achterom en jawel, de jerrycan ligt op zijn kant. Langzaam lekken er dure druppeltjes benzine op de nieuwe bekleding. Redelijk in paniek knal ik de rijdende batterij de oprit op en zoek hulp op internet. ‘Hoe krijg ik benzinelucht uit mijn auto’, typ ik in. Ah hier, schoonmaakazijn, baking soda en heet water, en zowaar, na een paar minuten ruik ik niks meer. Terwijl de jerrycan weer op de oprit staat, komt mijn man de garage uit lopen.
“Gelukkig hebben we de bestelwagen nog” zegt hij als hij de jerrycan ziet. “Zo is het”, mompel ik. “Koffie?”

En ondertussen denk ik: misschien wordt het tijd voor een elektrische grasmaaier.

Lees hier alle columns van Karin >

Help mee en nomineer

Karin wil geld inzamelen om maatschappelijke instellingen te helpen een duurzame en leuke (binnen)tuin aan te leggen en riep de actie ‘een ton voor een tuin’ in het leven:

‘Jij kunt mij helpen door een initiatief te nomineren, zoals bijvoorbeeld een buurtinitiatief, dagbestedingstuin of schoolproject. Spoor de initiatiefnemers aan om zich aan te melden via mijn website. De beste initiatieven worden genomineerd en dan kan jij als lezer, of volger van Facebook en Instagram van Karin’s tuintips daarop stemmen. Naar de winnaar fiets ik op mijn bakfiets met daarin de ton voor een feestelijke uitreiking, en dat kun je zien als je mij volgt op social media!

Steun ‘Een ton voor een tuin’ Doe je mee? Ik reken op je…

Groetjes, Karin Bloemen’.

Ook leuk
DIY: met oud tuingereedschap


Gratis voor jouMeer Tuin