Landgoed de Kievit: heerlijke plek in België

Marloes Blom

23 November 2022

Landgoed de Kievit

Als we de auto parkeren op Landgoed de Kievit in het Belgische Meersel-Dreef, net over de grens met België, toveren de laatste zonnestralen de wolken roze. Via een slingerend bospad lopen we naar het Tiny house. Ernaast knappert al een vuurtje in de kachel die het water van de hottub verwarmt. Dat is nog eens een warm welkom! Slingers lichtjes, windlichten en kaarsen verlichten de omgeving van het huisje.

Landgoed de Kievit is een bijzondere plek. Gastvrouw Annelies: “Daarom zijn Stephan en ik dit logeeradres ook begonnen. Hij woonde hier al toen wij elkaar leerden kennen, net voor de pandemie. In die tijd bedachten we dat de natuur hier te speciaal is om niet met anderen te delen. Zomer 2020 gingen we op internet op zoek naar duurzame bouwmaterialen. Onze eerste vondst: een pipowagenonderstel. Daarna haalden we dakpannen van een oud schuurtje, kregen we isolatiemateriaal, ramen van een praktisch nieuwe schuifpui en nog veel meer.

Toen we al die spullen hadden verzameld, was de vraag: hoe gaan we de ruimte indelen en inrichten?” Echt alles wat ze verzamelden, heeft een nieuw leven gekregen. Stephan is standbouwer, zijn zoon ook. Wat hun ogen zien, kunnen hun handen maken. In september 2020 begonnen ze, samen met twee vrienden, aan de bouw.

Vuurtje stoken, wijntje erbij

“Precies de juiste plek voor het Tiny house vinden, kostte nog best wat tijd en schuifwerk. Het uitzicht, het gevoel van vrijheid, kunnen ademen – alles moest goed zijn.” Dat is gelukt. Je voelt de liefde en zorg waarmee alles is bedacht en gemaakt. Binnen is elke kubieke meter slim benut. Met een eetbar, houtkachel en een royaal twee- persoonsbed rechts beneden. Op de vide erboven is een gezellig zitje. Links van de entree is de badkamer, op de vide daarboven is nog een tweede slaapplek. Dankzij grote ramen is het binnen heel licht én heb je overal prachtig uitzicht.

Stephan en Annelies hebben samen een klein paradijs gecreëerd. De wellness past daar perfect bij. Beetje hout kloven, vuurtje stoken, wijntje erbij. Lekker ontspannen. “Ik deed Stephan de hottub cadeau voor zijn verjaardag, hij mij daarna de barrelsauna. We wilden ze zelf ook gebruiken als er geen gasten zijn. Alleen gebeurt dat zelden, sinds de opening in februari 2021 loopt het storm.”

Dat snappen wij, want eenmaal op het landgoed is het dromen onder de bomen, er helemaal uit zijn, rust ervaren zonder wifi en tv. Annelies’ welkomstdocument staat vol tips over de dieren op het landgoed, hun favoriete wandel- en fietsroutes door het grensgebied, leuke horeca-adresjes, stoere huurfietsen en nog veel meer. Twee aanraders: het Mariapark bezoeken maar vooral Annelies’ ontbijtservice uitproberen. Eigenlijk meer brunch, met heel veel heerlijke, lokale specialiteiten.


Op de veranda kun je tot laat in het jaar zitten en maak je je eigen buitenvuurtje.

Vanuit je bed kijk je uit op de ‘barrelsauna’. En er is een hottub, met uitzicht op het weiland.

Logeren op Landgoed de Kievit?

Het Tiny house met twee tweepersoonsbedden en compact keukentje met handige keukenbasics is te huur vanaf € 495 per lang weekend of (mid)week, inclusief bed- en badlinnen. Seasons-lezers mogen gratis gebruikmaken van de sauna (aanbod geldig tot 1 maart 2023). Meer informatie op landgoeddekievit.be of bel 06 28346076.

Tip Is het Tiny house volgeboekt? Kijk voor een adres in de buurt op slapenbijhein.nl.

CREDITS: TEKST RENATE WILMS

Meer inspirerende logeerplekken & tiny houses


Gratis voor jouMeer B&B Selectie