B&B Hof van Strijbeek (Brabant)

Marloes Blom

15 August 2022

Hof van Strijbeek

Soms is een en een drie, zoals bij Hof van Strijbeek. De locatie – net onder de rook van Breda en vlak bij de Belgische grens – is top: helemaal privé, in een grote tuin, aan een doodlopend weggetje naar bos en hei. En dan de B&B zelf: een schattig houten huisje met een intieme slaapzolder.

Het woonhuis van gastvrouw Jolanda Snepvangers en haar man Alexander ligt erachter, volledig uit het zicht. Ze wonen in Strijbeek sinds 2001, het jaar waarin ze zijn ouderlijk huis overnamen. Toen de verbouwing van het woonhuis klaar was, hoorden ze dat de gemeente graag meer mogelijk- heden voor toerisme en recreatie wilde. Jolanda: “Bij ons huis hoort een enorm stuk grond, waar we nog geen bestemming voor hadden. Zo kwamen we op het idee om een B&B te beginnen. Vriendinnen zeiden al eerder: dat is echt iets voor jou, je bent zorgzaam – ik werkte in de thuiszorg – en je hebt kijk op inrichten. We hebben het huisje samen ontworpen en grotendeels zelf gebouwd.”

Alexander: “De inrichting is helemaal Jolanda’s werk. Zij bedacht ook de vide als slaapplek en de schuifdeur voor de badkamer; alles om de ruimte optimaal te benutten.” In september 2017 ging de B&B open. Jolanda: “De stijl is hetzelfde als in ons huis. Alles bij elkaar zoeken, zorgen dat het aan niets ontbreekt, vind ik leuk om te doen. Ik ontvang iedereen persoonlijk. Zet iets lekkers klaar voor bij de koffie, een flesje wijn en wat biertjes.”

Vlak bij de Strijbeekse hei

Dat mensen heel graag terugkomen – sommigen al twaalf keer (in vijf jaar!) – is niet verwonderlijk. Als je je auto eenmaal hebt geparkeerd, heb je die niet meer nodig. De royale tuin nodigt uit om neer te strijken op een plekje naar keuze. De bank op het overdekte terras is heerlijk om ’s morgens in het zonnetje te genieten van de rijkelijk gevulde ontbijtmand. In de loop van de dag is er altijd wel een zonnige of juist schaduwrijke plek. De tuin geeft energie, is een fantastische plek om je op te laden. De vuurschaal en barbecue staan klaar.

Loop je linksaf het hek uit, dan wandel je zo de natuur in, de Strijbeekse hei op. Links van het pad ligt het Goudbergven, met daarin een eiland dat een van de laatste stukken hoogveen in Nederland is. Nog een tip: de Smokkelaarsroute (8 km), een zeer afwisselende, grensoverschrijdende wandeling. Restaurant ’t Smokkelaartje is een perfect start- én eindpunt. Liever fietsen? Bij de B&B staan er twee klaar. Ontdek het nabijgelegen Ulvenhout of fiets naar de Bredase wijk Ginneken. Op een zwoele zomeravond zijn de terrassen op de Ginnekenmarkt de perfecte plek om het bourgondische leven te ervaren.

Logeren bij Hof van Strijbeek?

Dit tweepersoons logeeradres beschikt over een keuken, aparte badkamer en vide met royale boxspring. Vanaf € 135 per nacht voor 2 personen, inclusief uitgebreid ontbijt en fietsgebruik. Seasons-lezers krijgen als extra attentie heerlijke Belgische bonbons (geldig tot 1 oktober 2022). Meer informatie op bedandbreakfasthofvanstrijbeek.nl of bel 06 52330514. Is Hof van Strijbeek volgeboekt? Kijk voor een adres in de buurt op hetraatshuisje.nl of slapenopdeheide.nl.

CREDITS: TEKST RENATE WILMS | FOTOGRAFIE HILDE KENNES

Meer fijne B&B’s

  • Een verblijf op Het Eiland van De Loet hangt van bijzondere momenten aan elkaar. De natuur is er duidelijk aanwezig, je zintuigen gaan als vanzelf ‘aan’. 
  • Annelies’ Place to B&B, in Maastricht, is een prachtig huis uit 1902 met knoestige leilindes langs het hek. Antieke leeuwen bewaken de voordeur en als die openzwaait, wacht een warm welkom. Annelies ontvangt met koffie en vlaai of een glas wijn, afhankelijk van de aankomsttijd.  In de stadsvilla voert een statige trap langs originele glas-in-loodramen naar een van de twee royale logeerkamers onder de balken. De inrichting past bij de rest van het huis: houten vloerdelen, brocante meubels, Portugese tegels in de badkamer.


Gratis voor jouMeer B&B Selectie