Pracht van een logeerplek: studio boordevol wooninspiratie

Marloes Blom

10 March 2022

AirBnB Limburg

Jacqueline Janssen houdt van creëren: of dat nu ton sur ton serviezen zijn of prachtige boeketten, of een stijlvol interieur. Je ziet haar unieke handtekening overal terug in haar prachtig verbouwde woonschuur. En het fijne? Jij kunt je er ook door laten inspireren. Jacqueline toverde haar bloemenwinkel namelijk om tot deze prachtige studio, die je via Airbnb kunt huren.

Oplossingen op maat

Twee jaar geleden toverde Jacqueline haar oude bloemenwinkel om tot studio. In dit gastenverblijf kunnen maximaal drie personen logeren in de stijl van Stro70. “Het is mijn drijfveer om mensen te inspireren. Dat stimuleerde me om van deze studio echt een creatieve plek te maken. En het werkt! Ik hoor vaak van gasten dat ze verbouwplannen hebben en hebben geboekt om ideeën op te doen.” Bij de metamorfose wilde Jacqueline de oude elementen in hun waarde laten. Daarvoor bedacht ze allerlei oplossingen op maat. Zo bleef de smalle entree naar de voormalige hooizolder intact. Op die manier kon het originele lage plafond bewaard blijven. De isolerende steenplaten tegen de oude stalmuur verfde ze zwart om rust te brengen in de kleine ruimte. Van de originele toonbank is een keukenblok gemaakt en betegeld met oude witjes; een knipoog naar de boerenbestemming. De spoelbak kreeg een authentiek blad van granito, een cadeau van een vriendin. De koperen leidingen erboven zijn gewoon over de muren aangelegd. “Ik vond het zonde om de muren te beschadigen. Tegelijkertijd is dit een stoere oplossing. Net als de tapkraantjes. Vroeger in de stal zag je ook geen blinkende kranen.” AirBnB Limburg AirBnB Limburg AirBnB Limburg

Schommelen op de hooizolder

Op de voormalige hooizolder richtte ze een lichte slaapkamer met badkamer in. Al het houtwerk is hier witgeverfd om de ruimte extra licht te maken. Aan een van de hanenbalken hangt een schommel. “Die is écht bruikbaar. De bedden kun je daarvoor aan de kant schuiven. Ze zijn zelfgemaakt van oude pallets en staan op wieltjes.” In de badkamer staat een keramieken waskom van eigen hand. Een oude balk die overbleef van een verbouwing fungeert als wastafel. De douchekop ontspringt hier ook weer eenvoudig uit een koperen leiding. De badkamerdeur is eveneens een eigen creatie. De verweerde donkerbruine planken komen uit een oude treinwagon. Jacqueline liet ze opknappen en voorzien van stoer railbeslag. Als deurklink monteerde ze een oude koehoorn op het hout. “Die had ik nog liggen uit de bloemenwinkel. Veel van die materialen heb ik hier hergebruikt. De grote schorsen van bananenbomen bijvoorbeeld. Ik hing er een lamp omheen, zodat ze een functie kregen. Een idee dat echt ter plekke is ontstaan.”

AirBnB Limburg

De badkamerdeur is van planken van een oude treinwagon, met een oude koehoorn als deurklink.

AirBnB Limburg AirBnB Limburg

Met een rafelrandje

Overal in de studio staat eigen werk van Jacqueline om te gebruiken én te kopen. Zoals de troslamp die ze maakte van handgevormde schaaltjes. Haar handschrift? Ze houdt van een grove afwerking waarmee ze het handgemaakte karakter wil benadrukken. “Te glad en steriel past niet bij mij. Ik wil juist laten zien dat het ambachtelijk is gemaakt.” AirBnB Limburg

Logeren in deze (woon)droom van een studio in Limburg?

Het gastenverblijf van Jacqueline is te huur via Airbnb, prijs vanaf € 169 voor 2 nachten. Adres: Op ‘t Broek 1 | Spaubeek (Limburg) | zie airbnb.nl Meer weten over Jacqueline’s werk – dat ook te koop is? Check stro70.nl, en kijk lekker bij haar naar binnen, met deze Binnenkijker.


Gratis voor jouMeer B&B Selectie